Унікальність цього рецепту в тому, що в цьому компоті немає певного смаку, який вийде у всіх. Ви створюєте абсолютно індивідуальний напій, смак якого безпосередньо залежить від сорту вибраних яблук. Він може бути як більш терпким, так і більш солодким. Або ж з яскравою неповторною кислинкою.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Яблука – 5 – 7 шт.
  • Смородина червона – 300 – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 250 – 300 гр.
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з червоної смородини та яблук на 3-х літрову банку на зиму. Яблука добре промиваємо, просушуємо і закладаємо в раніше простерилизованную банку. Після чого їх необхідно трохи прогріти. Для цього доводимо воду до стану кипіння і вливаємо в банки.

після цього зливаємо з банок воду, а паралельно з цим готуємо ягоди. Смородину перебираємо, промиваємо і просушуємо. Ягоди можна вмочити паперовим рушником, не чекаючи поки вони висохнуть самостійно. Потім поверх яблук викладаємо підготовлені ягоди і додаємо лимонну кислоту.

Слідом засипаємо цукровий пісок і знову заливаємо вміст окропом.

Банки закатуємо простерилизованными кришками, прокручуємо пару раз, щоб цукор рівномірно розподілився по всьому об’єму, і залишаємо остигати, перевернувши догори дном і загорнувши в ковдру.

На цьому ваша місія виконана, і у вас підготовлена вітамінна бомба, яка безумовно буде до речі взимку.

Бажаємо приємного апетиту!

Компот із смородини Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини без стерилізації Компот із червоної смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини на зиму Червона смородина на зиму