Основним інгредієнтом для приготування чізкейку є сир, сметана або сирний сир. Я пропоную приготувати чізкейк без основи, який запікається в пароварці і за структурою виходить як повітряне суфле. Ніжний десерт сподобається усім від мала до велика.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Сметана – 800 гр.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Варення – 100 гр.

Процес приготування:

Готувати чізкейк без основи легко! Друшляк або сито застелити марлею складеної в декілька шарів. Викладіть сметану, зверху застелити марлею і дайте отвісеться протягом 5-6 годин. Краще всього зробити це з вечора.

Підготуйте необхідні продукти.

Лимон добре помийте, з допомогою дрібної терки зніміть лимонну цедру.

Курячі яйця розділити на білки і жовтки. В курячі білки додайте трохи лимонного соку і збийте за допомогою міксера на середніх обертах до твердих піків.

Жовтки змішайте з цукровим піском і ваніліном.

Отвисевшуюся сметану добре вимішайте з жовтками. Поступово в кілька прийомів введіть збиті білки, акуратними рухами знизу вгору перемішайте.

В отриману масу додайте вишневе варення і лимонну цедру. Ретельно перемішайте.

Чашу пароварки змастіть невеликою кількістю масла або, як я, застеліть пакетом для запікання.

Акуратно викладіть приготоване тісто.

З допомогою силіконової лопатки рівномірно розрівняйте.

Чашу пароварки загорніть харчовою плівкою, поставте в прилад і випікайте 1,5 години. Зніміть харчову плівку і остудіть чізкейк протягом півгодини.

Остиглий чізкейк подавайте порційно, прикрасивши свіжими ягодами. Найкраще чізкейк поставити на ніч і охолодити в холодильнику.

Приємного апетиту!

Лимонний чізкейк Чізкейк без вершків Чізкейк з випічкою Чізкейк зі сметаною