Чізкейк без випічки з желе – ніжний десерт з сирно-вершковою начинкою, зверху покритої апельсиновим желе. З верхнім покриттям можна експериментувати і кожен раз використовувати різні ягоди і фрукти.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Печиво пісочне – 250 гр.
- Сир – 250 гр.
- Сметана – 250 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Желатин харчовий – 25 гр.
- Апельсиновий сік – 150 гр.
- Апельсин – 1 шт.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати чізкейк без випічки з желе. Желатин висипте в невелику миску і залийте 100 мл питної води, залиште на 10 хвилин для набухання. Пісочне печиво подрібніть за допомогою блендера або м’ясорубки.
Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
У невеликій мисці перемішайте подрібнене печиво з розтопленим маслом.
На дно рознімної форми, в якій будете збирати чізкейк, рівномірно розподіліть отриману піщану масу. Затягніть форму харчовою плівкою. Приберіть в холодильник для застигання на 30 хвилин.
В глибоку ємність викладіть сир і пробийте заглибним блендером.
В сирну масу додайте сметану і цукровий пісок. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
2/3 набряклого желатину розпустіть на водяній бані. Трохи остудіть. Додайте в сирну масу і ретельно перемішайте.
Дістаньте форму з холодильника і залийте отриманою масою. Оберніть харчовою плівкою. Помістіть в холодильник на 1-2 години.
Апельсин добре вимийте, очистіть від шкірки і наріжте півкільцями.
Півкільця апельсина розкладіть по застиглої сирної начинки. Залишився желатин розпустіть на водяній бані, охолодіть і влийте апельсиновий сік, ретельно перемішайте і залийте апельсини отриманим апельсиновим желе. Оберніть харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 2 години до повного застигання.
Після застигання чізкейк акуратно вийміть з форми і перемістіть на блюдо для подачі.
Приємного апетиту!
Чізкейк без випічки Чізкейк без випічки з сиром і печивом Чізкейк з желатином Чізкейк з печива Чізкейк з сиру Чізкейки