Згущене молоко – улюблені ласощі з далекого дитинства. Любителям згущеного молока рекомендую приготувати чізкейк без випічки зі згущеним молоком. Десерт виходить дуже калорійним за рахунок сирно-вершковою основи і дуже смачним, але в якості святкового частування варто його приготувати.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Печиво пісочне – 300 гр.
- Ванілін – 1 пакет
- Сир Маскарпоне – 500 гр.
- Желатин швидкорозчинний – 25 гр.
- Вершки 30% – 300 мл
- Молоко згущене – 200 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати чізкейк без випічки зі згущеним молоком. Завчасно дістаньте з холодильника вершкове масло і залиште при кімнатній температурі для розм’якшення. Пісочне печиво подрібніть за допомогою блендера або м’ясорубки. У невеликій мисці перемішайте подрібнене печиво з розм’якшеним маслом.
По дну форми, в якій будете збирати чізкейк, рівномірно розподіліть отриману масу. Приберіть в холодильник для застигання на 30 хвилин.
Желатин висипте в невелику піалу і залийте 100 мл питної води, залиште на 10 хвилин для набухання. Набряклий желатин розпустіть на водяній бані. Трохи остудіть.
В глибокій ємності з’єднайте сир «Маскарпоне» і жирні вершки. Збийте до повітряної консистенції міксером на середніх обертах. Вилийте розпущений желатин і згущене молоко, акуратно перемішайте.
Дістаньте форму з холодильника і залийте отриманою масою. Помістіть в холодильник на 2-3 години.
Після застигання чізкейк акуратно вийміть з форми. За бажанням прикрасьте свіжими ягодами або фруктами.
Приємного апетиту!
Чізкейк без випічки Чізкейк без випічки з печивом Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з печива Чізкейк зі згущеним молоком Чізкейк класичний