Чізкейк матчу виходить незвичайним і особливо сподобається всім любителям чаю. Матчі – різновид японського чаю з молодих зелених листочків, який чудово тонізує і бадьорить, корисна заміна кави. Матчу також використовується в якості харчової добавки для приготування різних десертів. Пропоную приготувати незвичайний чізкейк матчу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 110 гр.
  • Молоко коров’яче – 175 гр.
  • Борошно пшеничне – 40 гр.
  • Сир Маскарпоне – 150 гр.
  • Вершки 33% – 225 гр.
  • Чай матчу – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 15 гр.
  • Шоколад – 150 – 200 гр.
  • Жиророзчинний барвник (рожевий) – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування чізкейку матчу. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для бісквітного підстави чізкейку.

Курячі яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки помістіть в глибоку ємність, додайте 40 грамів цукрового піску. Додайте ванільний порошок.

В іншу ємність вилийте курячі білки, з допомогою міксера збийте до твердих піків. Цими ж вінчиками збийте жовтки.

До збитим жовтків введіть просіяне заздалегідь пшеничне борошно вищого сорту.

Потім влийте 40 грамів молока і необхідну кількість рослинного масла. Міксером доведіть до однорідної консистенції.

В отримане тісто акуратно в кілька прийомів введіть збиті білки. Рухами знизу вгору перемішайте.

Візьміть силіконову форму, з нею дуже зручно працювати.

Акуратно перемістіть повітряне тісто і рівномірно розподіліть.

Форму помістіть в розігріту духовку. Випікайте бісквіт при температурі 160 градусів 20 хвилин. Готовий бісквіт вийміть з духовки, перемістіть на решітку і накрийте кухонним рушником.

Підготуйте інгредієнти для чізкейку.

Листової желатин замочіть в холодній воді.

Візьміть сотейник, вилийте в нього 135 грамів молока, додайте 70 грамів цукрового піску. Поставте на середній вогонь і варіть до повного розчинення цукрового піску.

Тим часом жирні вершки вилити в глибоку ємність і збийте за допомогою міксера до стану м’яких піків.

В сотейник з підігрітим молоком, додайте желатин, попередньо віджавши його.

Сир «Маскарпоне» викладіть в глибоку миску, вилийте молочно-желатинову суміш.

Всипте чай «Матчу».

З допомогою силіконової лопатки доведіть масу до однорідної консистенції.

Обережно введіть збиті вершки.

Злегка перемішайте.

Вилийте отриману ніжну масу в силіконову форму і рівномірно розподіліть по всій формі, акуратно розрівняйте силіконової лопаткою.

Зверху помістіть остиглий бісквітний корж, злегка втопивши його.

Відправте в морозильну камеру, прикривши зверху харчовою плівкою на 2 години.

Підготуйте силіконові форми для шоколадного декору.

Шоколад розтопіть на водяній бані, додайте барвник, перемішайте.

Шоколад перемістіть в кондитерський мішок. У форми отсадите різну кількість шоколаду. Залишився шоколад тримайте в теплі.

Грюкніть злегка формою об стіл.

А потім пообертайте, щоб шоколад розподілився рівним шаром.

Помістіть шоколад в морозильну камеру. Зачекайте, поки шоколад не застигне.

Акуратно вийміть застиглі пелюстки з форми.

На поверхню столу викладіть лист пергаментного паперу. Отсадите краплю теплого шоколаду, прикладіть декілька пелюсток.

Таким чином, сформуйте квітка.

Застиглий чізкейк переверніть на блюдо і акуратно зніміть силіконову форму. Зверху прикрасьте квіткою з шоколаду. Поставте в холодильник мінімум на 1 годину, щоб він відтанув.

Приємного апетиту!

Чізкейк з випічкою Чізкейк з маскарпоне Чізкейк класичний Чізкейки Шоколадний чізкейк