Чізкейк матчу виходить незвичайним і особливо сподобається всім любителям чаю. Матчі – різновид японського чаю з молодих зелених листочків, який чудово тонізує і бадьорить, корисна заміна кави. Матчу також використовується в якості харчової добавки для приготування різних десертів. Пропоную приготувати незвичайний чізкейк матчу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 110 гр.
- Молоко коров’яче – 175 гр.
- Борошно пшеничне – 40 гр.
- Сир Маскарпоне – 150 гр.
- Вершки 33% – 225 гр.
- Чай матчу – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 15 гр.
- Шоколад – 150 – 200 гр.
- Жиророзчинний барвник (рожевий) – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування чізкейку матчу. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для бісквітного підстави чізкейку.
Курячі яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки помістіть в глибоку ємність, додайте 40 грамів цукрового піску. Додайте ванільний порошок.
В іншу ємність вилийте курячі білки, з допомогою міксера збийте до твердих піків. Цими ж вінчиками збийте жовтки.
До збитим жовтків введіть просіяне заздалегідь пшеничне борошно вищого сорту.
Потім влийте 40 грамів молока і необхідну кількість рослинного масла. Міксером доведіть до однорідної консистенції.
В отримане тісто акуратно в кілька прийомів введіть збиті білки. Рухами знизу вгору перемішайте.
Візьміть силіконову форму, з нею дуже зручно працювати.
Акуратно перемістіть повітряне тісто і рівномірно розподіліть.
Форму помістіть в розігріту духовку. Випікайте бісквіт при температурі 160 градусів 20 хвилин. Готовий бісквіт вийміть з духовки, перемістіть на решітку і накрийте кухонним рушником.
Підготуйте інгредієнти для чізкейку.
Листової желатин замочіть в холодній воді.
Візьміть сотейник, вилийте в нього 135 грамів молока, додайте 70 грамів цукрового піску. Поставте на середній вогонь і варіть до повного розчинення цукрового піску.
Тим часом жирні вершки вилити в глибоку ємність і збийте за допомогою міксера до стану м’яких піків.
В сотейник з підігрітим молоком, додайте желатин, попередньо віджавши його.
Сир «Маскарпоне» викладіть в глибоку миску, вилийте молочно-желатинову суміш.
Всипте чай «Матчу».
З допомогою силіконової лопатки доведіть масу до однорідної консистенції.
Обережно введіть збиті вершки.
Злегка перемішайте.
Вилийте отриману ніжну масу в силіконову форму і рівномірно розподіліть по всій формі, акуратно розрівняйте силіконової лопаткою.
Зверху помістіть остиглий бісквітний корж, злегка втопивши його.
Відправте в морозильну камеру, прикривши зверху харчовою плівкою на 2 години.
Підготуйте силіконові форми для шоколадного декору.
Шоколад розтопіть на водяній бані, додайте барвник, перемішайте.
Шоколад перемістіть в кондитерський мішок. У форми отсадите різну кількість шоколаду. Залишився шоколад тримайте в теплі.
Грюкніть злегка формою об стіл.
А потім пообертайте, щоб шоколад розподілився рівним шаром.
Помістіть шоколад в морозильну камеру. Зачекайте, поки шоколад не застигне.
Акуратно вийміть застиглі пелюстки з форми.
На поверхню столу викладіть лист пергаментного паперу. Отсадите краплю теплого шоколаду, прикладіть декілька пелюсток.
Таким чином, сформуйте квітка.
Застиглий чізкейк переверніть на блюдо і акуратно зніміть силіконову форму. Зверху прикрасьте квіткою з шоколаду. Поставте в холодильник мінімум на 1 годину, щоб він відтанув.
Приємного апетиту!
Чізкейк з випічкою Чізкейк з маскарпоне Чізкейк класичний Чізкейки Шоколадний чізкейк