Чізкейк Нью-Йорк без водяній лазні смачний і виглядає дуже апетитно! Дуже важливо для чізкейку вибрати правильний сир. Класичним варіантом крем-чизай для приготування цього знаменитого американського десерту вважається «Філадельфія». Аналогічні варіанти інших виробників також згодяться. Саме вершковий сир, але не сир, робить чізкейк традиційним десертом Нью-Йорка.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Вершки – 200 мл
  • Печиво пісочне – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сир вершковий – 600 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати чізкейк Нью-Йорк без водяній лазні? Для приготування чізкейку важливо заздалегідь дістати з холодильника вершкове масло, яйця, вершки і вершковий сир, щоб вони встигли прийняти кімнатну температуру до моменту змішування.

Печиво звільняємо від упаковки і ламаємо довільними шматками. Кладемо в чашу блендера і подрібнюємо до стану дрібної крихти.

Вершкове масло розм’якшуємо до повністю м’якого стану і змішуємо з крихтою печива до отримання сипучої маси. Якщо розтопити масло до рідкого стану, то воно може нерівномірно мішатися з печивом і при випічці може випливати з форми.

Роз’ємну форму діаметром 22-24 сантиметри застеляємо пергаментом.

Масу з печива і вершкового масла висипаємо в форму і з допомогою картоплем’ялкою трамбуем по периметру всього дна. Також формуємо невеликі бортики.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і ставимо в неї форму на десять хвилин. Корж повинен схопитися і зовсім трохи зарум’яниться. Після цього форму одразу дістаємо і даємо виробу охолонути.

В великій мисці змішуємо вершковий сир і цукор. Краще змішувати просто лопаткою, але не міксером, щоб не наситити суміш повітрям, як це буваємо при збиванні. Нам потрібна щільна консистенція готового крему.

По одному додаємо до сиру яйця, розмішуємо до повної однорідності.

Додаємо кукурудзяний крохмаль.

Вливаємо рідкі вершки, вимішуємо до однорідності. Вершки збивати не потрібно.

На остиглий корж з бортиками виливаємо приготовану вершкову начинку. Дном форми стукаємо кілька разів об поверхню столу, щоб зайві бульбашки повітря вийшли, а крем «ліг» рівне.

Духовку розігріваємо до 200 градусів. У гарячу духовку з вказаною температурою ставимо форму з чізкейк на середній рівень. Через десять хвилин знижуємо температуру до 110 градусів і випікаємо протягом 1 години 15 хвилин. Якщо верх чізкейку почне сильно рум’янитися, його потрібно прикрити фольгою.

Після закінчення зазначеного часу духовку вимикаємо, відкриваємо дверцята. Чізкейк витримуємо в такому положенні ще годину.

Потім даємо йому повністю охолонути протягом години, проводимо ножем між формою і стінкою чізкейку і ставимо в холодильник на кілька годин. Ідеально, якщо витримати десерт в холодильнику протягом доби. За цей час крем досягне свого піку смаку. Після цього роз’ємну форму розкриваємо і викладаємо чізкейк на блюдо для подачі.

Приємного апетиту!

Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з випічкою Чізкейк Нью-Йорк класичний Чізкейки