Ніжний чізкейк відмінно підійде для ароматної сімейного сніданку, а також в якості десерту за чашкою чаю. Ви оціните простий рецепт в мультиварці, який заощадить ваш час.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Сир – 500 гр.
- Вершки 30% або Вершки 33% або Вершки 26% – 100 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Печиво – 120 гр.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Лимонна цедра – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Ягоди для прикраси
Процес приготування:
Готувати чізкейк в мультиварці легко! Заздалегідь дістаємо вершкове масло, щоб воно розтануло. Печиво продавлюємо до крихт в окремій ємності.
Розтануло масло змішуємо з крихтою печива. Гарненько перемішуємо інгредієнти руками.
Чашу мультиварки змащуємо маслом. На дно викладаємо суміш з печива і масла. Щільно притискаємо і розрівнюємо шар руками.
В іншому посуді змішуємо сир з цедрою лимона і дрібкою солі. Розминаємо виделкою до однорідності. Цедру легко отримати, лимон натерти на дрібну тертку.
Додаємо до сиру цукор і продовжуємо перемішувати.
Окремо збиваємо яйця і вливаємо до сиру. Збиваємо до однорідної і повітряного стану.
Вливаємо в масу вершки і додаємо ложку лимонного соку. Знову перемішуємо.
Тепер всипаємо борошно і збиваємо ще близько 5 хвилин.
Акуратно і рівномірно виливаємо сирне тісто на шар печива.
Розрівнюємо сирний шар ложкою або лопаткою. Чашу з вмістом переставляємо акуратно, не трусимо.
Ставимо в чашу мультиварки, включаємо режим «випічка».
Чізкейк буде випікатися приблизно 30-40 хвилин. Час залежить від вашої фірми мультиварки. Перевіряти готовність сірником не слід, так як це зіпсує зовнішній вигляд нашої випічки.
Після приготування чізкейк залишаємо в мультиварці під кришкою ще на 10 хвилин. Потім викладаємо на тарілку, прикрашаємо за бажанням свіжими ягодами і подаємо до столу. Приємного чаювання!
Чізкейк в мультиварці Чізкейк з печива Чізкейк з сиру Чізкейк з сиру і печива Чізкейк класичний Чізкейки