Модний нині чізкейк є хітом продажів у багатьох кафе. Однак його можна приготувати вдома самостійно вийде дешевше, та й смак десерту буде розкрито повніше, ніж у розморожених шматочків чізкейку з кафе. Щоб начинка вийшла максимально ніжною, приготуємо її з маскарпоне.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Сметана 26% – 50 гр.
  • Вершки 33% – 100 гр.
  • Сир Маскарпоне – 680 гр.
  • Ванільна есенція – 2 ч. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 90 гр.
  • Печиво пісочне – 300 гр.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Мускатний горіх – 1 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати основу для чізкейку з маскарпоне, потрібно вершкове масло розрізати на невеликі кубики, покласти в сотейник і розтопити на слабкому вогні. Злегка остудити.

Готове пісочне печиво (без наповнювачів кшталт родзинок, горіхів і т. д.) поламати на частини і перемолоти блендером або кавомолкою. Також це можна зробити, виклавши печиво на стіл і накривши харчовою плівкою, після чого прокатати кілька разів печиво зверху качалкою. Отриману крихту змішати з розтопленим вершковим маслом.

В основу додати 30 г цукру, корицю і мускатний горіх. Все добре перемішати. Отриману суміш викласти у форму для випічки з дном і роз’ємними стінками, розподілити, формуючи дно і боки чізкейку. Утрамбовувати крихту можна руками, проте зручніше це робити за допомогою склянки, притискаючи його до дна форми і придавлюючи крихту. Бока найкраще рівняти чайною ложкою.

Розігріти заздалегідь духовку до 150 градусів. Форму з пісочної основою встановити на середньому рівні. Внизу в духовку поставити деко з водою, туди буде капати масло при випіканні. Піч 15 хвилин, після чого дати заготівлі повністю охолонути.

Для начинки взяти жирну сметану. Якщо сметана недостатньо жирна, а іншого немає, можна покласти в марлю більшу кількість сметани, ніж зазначено в рецепті, і на годину повісити над раковиною. За цей час зайва сироватка піде, а сметана стане щільніше. Сметану змішати з жирними коров’ячими вершками, додати маскарпоне, 60 г цукру і ванільний екстракт. По одному вбити яйця, після кожного неодмінно збивати масу міксером до об’єднання.

Отриману начинку вилити в основу чізкейку, випікати протягом 1 години, потім вимкнути духовку і дати десерту охолонути в ній до ледве теплого стану, відкривши дверцята духовки через 15 хв. після її вимкнення. Готовність можна визначити по тому, що середина чізкейку буде злегка колихатися, як желе, а у бортиків сирна маса вже схопиться. Після охолодження в холодильнику десерт повністю стабілізується.

Дати пирогу охолонути у формі, а потім поставити в холодильник мінімум на 6 годин до повного застигання.

Готовий чізкейк з маскарпоне подавати, полив шматочок десерту шоколадною глазур’ю, ягідним соусом або солодким топпінгом.

Приємного апетиту!

Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з випічкою Чізкейк з маскарпоне Чізкейк зі сметаною Чізкейк класичний