По цьому рецепту пропонуємо приготувати швидкий варіант чізкейку, не потребує випіканні. Виглядає такий десерт дуже ефектно. Печиво можна використовувати будь, важливо лише, щоб воно було розсипчасте і подобалося особисто вам. Жирність сиру можна вибирати, виходячи зі смакових і дієтичних міркувань. А можна і зовсім використовувати класичну «Филадельфю». Як бачите, варіативність складу дозволяє пограти з компонентами і отримати персонально-ідеальний десерт.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сир – 300 гр.
- Грецький йогурт – 400 мл
- Печиво пісочне – 180 гр.
- Цукрова пудра – 4 ст. л.
- Ванільна есенція – 1 ч. л.
- Полуниця – 300 гр.
- Вода – 50 мл
- Полуничне желе – 1 пакет
- М’ята свіжа – для прикраси
Процес приготування:
Як почати готувати чізкейк в склянці без випічки? Готуємо продукти для приготування десерту. Печиво звільняємо від упаковки, полуницю розморожуємо, якщо це необхідно, і даємо стекти зайвої рідини. Якщо полуниця свіжа, то її промиваємо, обсушуємо і видаляємо плодоніжки.
Печиво розламуємо на шматки і складаємо в чашу блендера.
печиво Подрібнюємо до стану дрібної крихти. Також можна подрібнити печиво, просто поклавши його в щільний пластиковий пакет і прокатати зверху качалкою.
Підготовлену полуницю кладемо в чашу блендера.
Подрібнюємо ягоди до стану однорідного пюре.
Полуничне пюре поміщаємо в товстостінний сотейник, додаємо вказану кількість води, перемішуємо і доводимо до кипіння, не кип’ятимо.
В гарячу полуничну масу всипаємо полуничне желе з пакету і перемішуємо лопаткою до повного розчинення гранул. Даємо суміші повністю охолонути.
Сир кладемо в миску і пробиваємо заглибним блендером до однорідного стану. Як варіант, можна протерти сир через дрібне сито.
Додаємо грецький йогурт, цукрову пудру і ванільний екстракт, добре змішуємо.
Збиваємо міксером на високій швидкості отриману сирно-йогуртову суміш, щоб вона наситилася повітрям і трохи збільшилася в обсязі.
Настала черга складання десерту. Для цього можна використовувати високі склянки або келихи, за бажанням. На дно обраної посуду укладаємо крихти з печива, на крихту з допомогою ложки викладаємо сирний крем. На крем акуратно виливаємо ложкою полуничне желе. Ставимо склянки в холодильник і даємо десерту повністю охолонути. Желе має схопитися і стати пружним.
Подаємо на стіл, прикрасимо гілочкою м’яти, ягодами або крихтою печива.
Приємного апетиту!
Полуничний чізкейк Чізкейк з печива Чізкейк з сиру Чізкейк з сиру без випічки Чізкейк з сиру і печива