Чізкейк з чорницею без випічки припаде до душі тим, хто не хоче возитися з духовкою. Хрустка основа з печива ідеально поєднується з ніжною начинкою. Чорниця прекрасно доповнить це ласощі. Чізкейк з чорницею – красивий і неймовірно смачний десерт, який оцінять всі члени сім’ї!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Печиво – 200 гр.
- Йогурт – 200 мл
- Сир Маскарпоне – 350 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Цукрова пудра – 80 гр.
- Вершки 20% – 280 гр.
- Чорниця – 300 гр.
- Горіхи – 100 гр.
- Желатин харчовий – 20 гр.
- Розмарин – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування чізкейку з чорницею без випічки? Печиво розламуємо на невеликі частини і кладемо в чашу блендера. Печиво подрібнюємо до дрібної крихти.
Потім пересипаємо його в ємність і змішуємо з м’яким вершковим маслом. Олію заздалегідь дістаньте з холодильника або злегка розігрійте в мікрохвильовій печі.
Горіхи необхідно злегка обсмажити на сковороді і потім подрібнити блендером. Використовувати горіхи можна будь-які, орієнтуйтеся на власний смак.
Додаємо отримане в масу з печива і вимішуємо. Основу викладаємо на дно форми, розподіляючи руками. Можна зробити невисокі бортики. Після цього ставимо форму в холодильник мінімум на 10 хвилин (можна залишити на час, поки буде готуватися начинка для чізкейку).
Трохи чорниці залишаємо для прикраси чізкейку, решта ягоди перекладаємо в сотейник, додаємо до них цукровий пісок і кладемо гілочку розмарину.
Включаємо газ і ставимо сотейник на вогонь. Тушкуємо чорничну суміш 10 хвилин на мінімальному вогні. Для приготування чізкейку можна використовувати як свіжі, так і заморожені ягоди чорниці.
Дістаємо з холодильника вершки і збиваємо їх в пружну піну.
В окремій ємності необхідно з’єднати цукрову пудру і маскарпоне.
Збиваємо компоненти протягом 5 хвилин. Після цього додаємо натуральний йогурт і працюємо міксером ще 10 хвилин.
Желатин заливаємо водою і залишаємо на 15 хвилин.
З чорничної суміші прибираємо розмарин і потім змішуємо її з желатином. Отримане вливаємо в крем і перемішуємо.
Завершуємо приготування крему для начинки, додаючи в нього збиті вершки. Все акуратно перемішуємо.
З холодильника дістаємо форму з основою і викладаємо туди приготовану чорничну начинку. Зверху крем розрівнюємо лопаткою.
Після цього прикрашаємо чізкейк ягодами чорниці і відправляємо в холодильник, поки крем повністю не застигне (не менше 2 годин).
Приємного вам чаювання!
Чізкейк з желатином Чізкейк з желатином без випічки Чізкейк з маскарпоне Чізкейк з печива Чізкейк з ягодами Чорничний чізкейк