Чізкейк з чорницею без випічки припаде до душі тим, хто не хоче возитися з духовкою. Хрустка основа з печива ідеально поєднується з ніжною начинкою. Чорниця прекрасно доповнить це ласощі. Чізкейк з чорницею – красивий і неймовірно смачний десерт, який оцінять всі члени сім’ї!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Печиво – 200 гр.
  • Йогурт – 200 мл
  • Сир Маскарпоне – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Цукрова пудра – 80 гр.
  • Вершки 20% – 280 гр.
  • Чорниця – 300 гр.
  • Горіхи – 100 гр.
  • Желатин харчовий – 20 гр.
  • Розмарин – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування чізкейку з чорницею без випічки? Печиво розламуємо на невеликі частини і кладемо в чашу блендера. Печиво подрібнюємо до дрібної крихти.

Потім пересипаємо його в ємність і змішуємо з м’яким вершковим маслом. Олію заздалегідь дістаньте з холодильника або злегка розігрійте в мікрохвильовій печі.

Горіхи необхідно злегка обсмажити на сковороді і потім подрібнити блендером. Використовувати горіхи можна будь-які, орієнтуйтеся на власний смак.

Додаємо отримане в масу з печива і вимішуємо. Основу викладаємо на дно форми, розподіляючи руками. Можна зробити невисокі бортики. Після цього ставимо форму в холодильник мінімум на 10 хвилин (можна залишити на час, поки буде готуватися начинка для чізкейку).

Трохи чорниці залишаємо для прикраси чізкейку, решта ягоди перекладаємо в сотейник, додаємо до них цукровий пісок і кладемо гілочку розмарину.

Включаємо газ і ставимо сотейник на вогонь. Тушкуємо чорничну суміш 10 хвилин на мінімальному вогні. Для приготування чізкейку можна використовувати як свіжі, так і заморожені ягоди чорниці.

Дістаємо з холодильника вершки і збиваємо їх в пружну піну.

В окремій ємності необхідно з’єднати цукрову пудру і маскарпоне.

Збиваємо компоненти протягом 5 хвилин. Після цього додаємо натуральний йогурт і працюємо міксером ще 10 хвилин.

Желатин заливаємо водою і залишаємо на 15 хвилин.

З чорничної суміші прибираємо розмарин і потім змішуємо її з желатином. Отримане вливаємо в крем і перемішуємо.

Завершуємо приготування крему для начинки, додаючи в нього збиті вершки. Все акуратно перемішуємо.

З холодильника дістаємо форму з основою і викладаємо туди приготовану чорничну начинку. Зверху крем розрівнюємо лопаткою.

Після цього прикрашаємо чізкейк ягодами чорниці і відправляємо в холодильник, поки крем повністю не застигне (не менше 2 годин).

Приємного вам чаювання!

Чізкейк з желатином Чізкейк з желатином без випічки Чізкейк з маскарпоне Чізкейк з печива Чізкейк з ягодами Чорничний чізкейк