Вашій увазі представлений рецепт чізкейку з гарбуза. Такий пиріг виходить ніжним, має кремову текстуру і жовтуватий відтінок. Любителі чізкейків зможуть по достоїнству оцінити цей вдалий варіант сирного десерту. Родзинка в тому, що сам смак гарбуза ледве уловимим, що дозволяє їсти такий чізкейк навіть нелюбителям гарбуза.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Печиво пісочне – 150 гр.
  • Какао-порошок – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Гарбуз – 350 гр.
  • Сир вершковий – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Вершки 33% – 150 мл
  • Крохмаль картопляний – 10 гр.
  • Ванілін – 10 гр.
  • Кориця – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати чізкейк з гарбуза? На самому початку необхідно зробити гарбузове пюре, яке безпосередньо і буде використовуватися в приготуванні чізкейку. Беремо гарбуз очищаємо її, ріжемо великими шматочками, кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Варимо до м’якості близько 15 хвилин. На даному етапі вже можна включити на прогрів духовку, встановивши температуру до 160 градусів.

Зливаємо рідину, а готову гарбуз перетворюємо у пюре за допомогою блендера. Із зазначеної кількості гарбуза виходить приблизно 250 грам гарбузового пюре.

Пісочне печиво подрібнюємо зручним для вас способом – блендером, м’ясорубкою, качалкою.

Розтоплене, але трохи остигле масло вливаємо в подрібнене печиво. Потім додаємо какао-порошок і вимішуємо масу.

Дно рознімної форми застеляємо пергаментом. Далі розподіляємо промаслені крихти печива з пергаменту. Утрамбовуємо, щоб основа вийшла однакової товщини.

Відправляємо пісочну основу в гарячу духовку на 15 хвилин. Поки готовий корж буде остигати, займемося іншими приготуваннями.

Остигле гарбузове пюре з’єднайте з цукровим піском і ванільним цукром. Перемішуємо.

Потім додаємо до гарбузової маси вершковий сир, корицю і крохмаль. За допомогою заглибного блендера доводимо масу до однорідної і гладкою структури.

Після цього починаємо по одному вводити курячі яйця, перемішуючи сирно-гарбузову суміш звичайним віночком.

Далі вливаємо жирні вершки і перемішуємо всі компоненти.

Форму з остиглої пісочної основою зовні необхідно обернути в декілька шарів фольги. Потім виливаємо на основу підготовлену начинку.

Форму з майбутнім чізкейком ставимо в іншу жароміцну ємність, яку наполовину заповнюємо окропом. Все це ставимо в духовку, розігріту до 160 градусів, приблизно на 60 хвилин.

Готовий чізкейк необхідно остудити в духовці, прочинивши дверцята. Потім прибираємо пиріг в холодильник на 4 години, щоб досягти остаточного закріплення хиткого шару. Охолоджений чізкейк витягаємо з форми, нарізаємо на порційні шматочки і угощаемся!

Приємного вам чаювання!

Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з випічкою Чізкейк з печива Чізкейк класичний