Вашій увазі представлений рецепт чізкейку з гарбуза. Такий пиріг виходить ніжним, має кремову текстуру і жовтуватий відтінок. Любителі чізкейків зможуть по достоїнству оцінити цей вдалий варіант сирного десерту. Родзинка в тому, що сам смак гарбуза ледве уловимим, що дозволяє їсти такий чізкейк навіть нелюбителям гарбуза.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Печиво пісочне – 150 гр.
- Какао-порошок – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Гарбуз – 350 гр.
- Сир вершковий – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Вершки 33% – 150 мл
- Крохмаль картопляний – 10 гр.
- Ванілін – 10 гр.
- Кориця – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати чізкейк з гарбуза? На самому початку необхідно зробити гарбузове пюре, яке безпосередньо і буде використовуватися в приготуванні чізкейку. Беремо гарбуз очищаємо її, ріжемо великими шматочками, кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Варимо до м’якості близько 15 хвилин. На даному етапі вже можна включити на прогрів духовку, встановивши температуру до 160 градусів.
Зливаємо рідину, а готову гарбуз перетворюємо у пюре за допомогою блендера. Із зазначеної кількості гарбуза виходить приблизно 250 грам гарбузового пюре.
Пісочне печиво подрібнюємо зручним для вас способом – блендером, м’ясорубкою, качалкою.
Розтоплене, але трохи остигле масло вливаємо в подрібнене печиво. Потім додаємо какао-порошок і вимішуємо масу.
Дно рознімної форми застеляємо пергаментом. Далі розподіляємо промаслені крихти печива з пергаменту. Утрамбовуємо, щоб основа вийшла однакової товщини.
Відправляємо пісочну основу в гарячу духовку на 15 хвилин. Поки готовий корж буде остигати, займемося іншими приготуваннями.
Остигле гарбузове пюре з’єднайте з цукровим піском і ванільним цукром. Перемішуємо.
Потім додаємо до гарбузової маси вершковий сир, корицю і крохмаль. За допомогою заглибного блендера доводимо масу до однорідної і гладкою структури.
Після цього починаємо по одному вводити курячі яйця, перемішуючи сирно-гарбузову суміш звичайним віночком.
Далі вливаємо жирні вершки і перемішуємо всі компоненти.
Форму з остиглої пісочної основою зовні необхідно обернути в декілька шарів фольги. Потім виливаємо на основу підготовлену начинку.
Форму з майбутнім чізкейком ставимо в іншу жароміцну ємність, яку наполовину заповнюємо окропом. Все це ставимо в духовку, розігріту до 160 градусів, приблизно на 60 хвилин.
Готовий чізкейк необхідно остудити в духовці, прочинивши дверцята. Потім прибираємо пиріг в холодильник на 4 години, щоб досягти остаточного закріплення хиткого шару. Охолоджений чізкейк витягаємо з форми, нарізаємо на порційні шматочки і угощаемся!
Приємного вам чаювання!
Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з випічкою Чізкейк з печива Чізкейк класичний