Чізкейк відноситься до тих десертів, які можна готувати, не підходячи до духовці. Він складається з піщаної основи і ніжного сирного мусу. У сирну масу можна додати шматочки стиглого манго, так ви додасте соковитості десерту і зробите його красивим в розрізі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Молоко коров’яче – 70 гр.
  • Вершки 33% – 200 гр.
  • Йогурт – 200 гр.
  • Сир сирний – 250 гр.
  • Желатин харчовий – 21 гр.
  • Печиво пісочне – 120 гр.
  • Лимон – за смаком
  • Манго – 70 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.

Процес приготування:

Готувати чізкейк з манго просто! Пісочне печиво подрібніть в дуже дрібну крихту в блендері або пропустіть через м’ясорубку. Більш складний і довгий варіант підготовки піщаної крихти – вручну, для цього покладіть печиво в пакет і побийте його кухонним молотком або качалкою.

В пісочну масу по столовій ложці додайте молоко і перемішуйте. У вас повинна вийти однорідна пластична маса.

Для формування чізкейку використовувати роз’ємну форму. Якщо такої немає, то можна використовувати кондитерський кільце. Застеліть блюдо або обробну дошку пергаментним папером, помістіть зверху кільце. Викладіть в кільце піщану масу, розрівняйте її в корж, він буде служити основою для чізкейку. Поставте форму в холодильник.

15 грам желатину замочіть у воді, в пропорції 1 до 6.

Вершки збийте міксером.

В окрему ємність покладіть сирний сир, цукор, йогурт, 30-40 грам соку лимона. Збийте інгредієнти до однорідності.

30 грам молока з’єднайте з желатиновою масою, підігрійте на повільному вогні, поки желатин не розчиниться. З’єднайте цю суміш з сирною масою.


Потім перекладіть збиті вершки в сирну масу і перемішати лопаткою.
Дістаньте форму з коржем з холодильника, викладіть на нього сирну масу, розрівняйте. Поставте десерт в холодильник на 1-2 години.

Замочіть 5-6 грам желатину у воді. Манго подрібніть блендером в пюре. Коли желатин розбухне, з’єднайте його з пюре. Нагрійте цю масу до розчинення желатину, потім остудіть її.

Дістаньте чізкейк з холодильника і вилийте ледве теплу желейну масу з манго поверх сирної маси. У вас вийде тонкий фруктовий шар. Приберіть заготівлю назад в холодильник до повного застигання.

З застиглого чізкейку зніміть кільце і ваш десерт готовий.

Приємного апетиту!

Лимонний чізкейк Чізкейк з желатином Чізкейк з печива Чізкейк з сирним сиром Чізкейк сирний без випічки з желатином