Якщо хочете відчути літній настрій, прикладіть трохи зусиль і приготуйте чізкейк з рікоттою і полуницею. Ароматне і неймовірно смачне ласощі здатне підкорити будь-якого! Ніжний і повітряний крем з рікотти в поєднанні з полуницею робить цей десерт ідеальним!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Печиво – 200 гр.
- Сир Рікотта – 800 гр.
- Полуниця – 300 гр.
- Масло вершкове – 90 гр.
- Вершки 33% – 1 склянка
- Яйце – 5 шт.
- Цукор-пісок – 1,5 склянки
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Ванілін – 5 гр.
Процес приготування:
Для приготування чізкейку з рікоттою і полуницею необхідно подрібнити печиво в дрібну крихту. Зручно це робити за допомогою блендера.
Далі розтопіть вершкове масло і змішайте його з подрібненим печивом.
Крихти з печива з олією викладаємо у форму для випікання, тим самим формуючи основу для чізкейку. Відправляємо основу в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
Рікотту змішуємо з цукровим піском і ваніліном. Акуратно збиваємо все міксером. Щоб сирна начинка не була приторно солодким, додайте до неї лимонний сік.
Далі вводимо в рікотту яйця по одному, після цього вливаємо вершки. Все збиваємо до однорідності і легкості.
В основу з печива викладаємо підготовлену начинку, розрівнюємо її поверхню.
Форму з зовнішньої сторони загортаємо у фольгу. В ємність більшого розміру, наповнену гарячою водою, ставимо форму з чізкейк і відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку приблизно на 60 хвилин. Готовий чізкейк остуджуємо у вимкненій і прочиненими духовці протягом години.
Потім чізкейк прикрашаємо свіжою полуницею, порізаної шматочками. Поміщаємо випічку в холодильник на 4 години. Чізкейк з рікоттою і полуницею готовий!
Приємного вам чаювання!
Чізкейк з випічкою Чізкейк з печива Чізкейк з рікоттою Чізкейк з ягодами Чізкейк класичний