Вашій увазі представлений рецепт популярної випічки – чізкейку з рікоттою. Цей десерт виходить ніжним, з кремоподібною текстурою. Чи варто згадувати, що чізкейк з рікоттою – це неймовірно смачне ласощі? Його зовнішній вигляд і аромат привертають увагу, змушують спробувати шматочок. Потім неможливо зупинитися!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Печиво – 300 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор-пісок – 6 – 7 ст. л.
- Сир Рікотта – 600 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Яєчний жовток – 2 шт.
- Кориця – за смаком
- Ванілін – за смаком
- Шоколад – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати чізкейк з рікоттою з випічкою? Печиво подрібніть в блендері, потім додайте до нього корицю і попередньо розтоплене вершкове масло. Все перемішайте і сформуйте основу, використовуючи форму для випічки. Її із зовнішнього боку необхідно обернути декількома шарами фольги. Форму з основою з печива поставте в холодильник.
Блендером необхідно збити рікотта з цукровим піском, потім по одному додати яйця і жовтки. Продовжуючи збивати, додаємо в сирну масу сметану і ванілін.
Заповнюємо сирною начинкою основу з печива.
Форму з майбутнім чізкейком встановлюємо в іншу ємність, залиту окропом. Ставимо чізкейк в розігріту до 170 градусів духовку на 40-45 хвилин і готуємо його на водяній бані. По готовності вимкніть духовку, відкрийте дверцята і не діставайте чізкейк ще протягом 60 хвилин. Після цього перемістіть випічку в холодильник мінімум на 4 години (можна на ніч).
Готову випічку прикрасьте тертим шоколадом. Чізкейк з рікоттою готовий!
Приємного вам чаювання!
Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з випічкою Чізкейк з рікоттою Чізкейк зі сметаною Шоколадний чізкейк