Особливістю такого способу заготівлі ягід є дуже велика кількість цукру, що може сподобається не кожному. Але це необхідно, тому як в даному випадку цукор виступає в якості консерванту для ягід, які не піддаються термічній обробці.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг

Процес приготування:

Готувати чорницю протерту з цукром без варіння на зиму просто! Для даного способу заготівлі чорниці відміряйте ягоди і цукор у співвідношенні 1:2. Цукор в даному випадку виступає в якості консерванту, тому його слід додавати більше, ніж при заготівлі з використанням термічної обробки.

Ретельно переберіть чорницю, видаляючи весь дрібний сміття, наприклад, листочки, травинки або маленькі гілочки. Промийте ягоди під проточною водою, відкиньте на друшляк, а потім розкладіть на рушник, щоб вони висохли. Потім пересипте чорницю в глибоку миску, додати половину цукру і перемішайте.

Великою ложкою почніть розтирати ягоди об стінки посуду, регулярно перемішуючи, щоб чорниця пустила сік.

перша половина цукру практично повністю розчинилася, можете засипати частину. Перемішувати до розчинення.

Залиште чорницю настоятися при кімнатній температурі протягом декількох годин. За цей час цукор остаточно розтане, а з ягід вийде ще деяку кількість соку, внаслідок чого маса збільшиться в розмірах. Якщо у вас немає можливості почекати, поки ягода відстоїться, то не заповнюйте банки до верху, залишайте приблизно 1/5 частина. Настоявшиеся ягоди можете розкласти по банках, щільно закрутіть кришкою і приберіть в холодильник.

Приємного аппетита!

Варення з чорниці на зиму Варенье Чорниця на зиму