Чорниця – корисна лісова ягода, багата мінералами і вітамінами, є антиоксидантом і благотворно впливає на зір. Пропоную приготувати смачне і густе варення з чорниці з желатином. Ароматне варення виходить густої консистенції і його можна використовувати в якості прошарку для тортів або начинки для пирогів.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Чорниця – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Желатин харчовий – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати варення з чорниці з желатином? Підготуйте все необхідне для приготування чорничного варення з желатином. Чорницю переберіть і викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Відміряйте необхідну кількість цукрового піску.

В каструлю або сотейник, в якій будете варити варення, викладіть чорницю, всипте необхідну кількість цукрового піску. Ретельно перемішайте вміст каструлі. Бажано брати каструлю з товстим дном. Залиште приблизно на 1-1,5 години, щоб ягоди пустили сік.

Поставте каструлю з чорницею на середній вогонь. Доведіть до кипіння. Періодично знімайте утворилася пінку. Зменшіть вогонь і варіть приблизно 15-20 хвилин.

Необхідну кількість желатину насипте в невелику ємність і залийте питною водою. Залиште на 10-15 хвилин для набухання.

Тонкою цівкою введіть набряклий желатин в чорничне варення. Ретельно перемішайте. І варіть ще 10-15 хвилин.

Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, духовій шафі або на водяній бані.

Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути повністю сухими.

Зніміть з вогню чорничне варення. З допомогою ополоника акуратно гаряче варення розлийте по стерильним банкам. Банки з чорничним варенням закрутіть стерильними кришками.

Переверніть їх догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.

Потім переверніть банки і перемістіть в темне прохолодне місце на довгострокове зберігання. Після повного охолодження можна пробувати корисне ласощі.

Приємного насолоди!

Варення з чорниці на зиму Чорниця на зиму Чорниця протерта з цукром на зиму