Дуже ефектне блюдо, яке не залишиться без уваги. Ситна м’ясна начинка, соковиті кабачки і ніжний сир зверху – таке поєднання не може не сподобається. Для приготування «човників» використовуємо молоді кабачки, так як вони оптимальніше за смаком і зручніше за розміром. При подачі не забуваємо посипати кабачки зеленню, адже це не тільки прикраса готового блюда, але і важлива вітамінна добавка.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 2 шт.
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Печериці свіжі – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 2 зуб.
- Сир Пармезан – 70 гр.
- Сир Моцарелла – 30 гр.
- Помідори свіжі – 2 – 3 шт.
- Масло оливкове – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Петрушка – 1 пучок
Процес приготування:
Рецепт човників з кабачків з фаршем і грибами смачний! Кабачки миємо від забруднень і обсушуємо. Розрізаємо кожен плід вздовж на дві рівні половини. За допомогою чайної ложки виймаємо м’якоть з половин, залишаючи товщину стінок близько одного сантиметра. Витягнуту м’якоть зберігаємо – частина її увійде до складу начинки. Внутрішню поверхню одержані «човників» злегка змащуємо оливковою олією і кладемо їх зрізом вниз на змащений маслом деко. Ставимо кабачки в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо протягом п’ятнадцяти хвилин. Після запікання кабачки дістаємо з духовки і даємо їм трохи охолонути перед наповненням начинкою.
Цибулю і часник очищаємо від лушпиння. Цибулю ріжемо дрібними кубиками, часник дрібно рубаємо ножем або пропускаємо через прес. У сковороді розігріваємо невелику кількість оливкової олії і кладемо в нього цибулю з часником. Обсмажуємо їх на середній температурі плити, поки цибуля не стане прозорим. Половину від всього обсягу отриманої м’якоті кабачків нарізаємо дрібними шматочками і додаємо в сковорідку до цибулі і перемішуємо. Продовжуємо обсмажувати овочі п’ять-сім хвилин, після чого виймаємо їх з сковороди і перекладаємо в окрему миску. У сковороду кладемо фарш, розминаємо його і обсмажуємо кілька хвилин. Печериці обтираем вологою серветкою і дрібно нарізаємо. Додаємо до фаршу і обсмажуємо ще приблизно десять хвилин, поки фарш не почне злегка рум’янитися. Після цього фарш знімаємо з плити і змішуємо його з обсмаженими овочами. Твердий сир натираємо на крупній тертці і додаємо до суміші. Половину пучка петрушки подрібнюємо і також додаємо в начинку. Кладемо за смаком сіль і чорний мелений перець, перемішуємо.
Отриману начинку розкладаємо по підготовленим «лодочкам». Помідори миємо, обсушуємо й нарізаємо полукружиями. Укладаємо помідори поверх начинки, злегка присипаємо сіллю і чорним меленим перцем.
Фаршировані кабачки викладаємо на змащене маслом деко і ставимо в гарячу духовку при температурі 180 градусів. Запікаємо протягом двадцяти хвилин. Після закінчення зазначеного часу посипаємо поверхню кабачків натертою на крупній тертці моцарелою і продовжуємо запікати ще п’ять-десять хвилин. готові кабачки дістаємо з духовки, перекладаємо на сервірувальне блюдо і посипаємо подрібненою петрушкою. Подаємо на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Дієтичні страви з кабачків Кабачки в духовці з фаршем та сиром Кабачки з сиром і помідорами в духовці Кабачки з сиром у духовці Кабачки на кожен день