Люблю просту і одночасно гарну їжу, яка не вимагає великої кількості часу і при цьому приносить гастрономічне задоволення. Пропоную приготувати швидке і смачне блюдо – кабачкові човники з фаршем.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 2 зуб.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Кабачки – 2 шт.
  • Масло рослинне – за смаком
  • Яловичий фарш – 400 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сир Пармезан – 70 гр.
  • Сир Моцарелла – 30 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Петрушка – за смаком

Процес приготування:

Рецепт човників з кабачків з фаршем простий у приготуванні! Підготуйте необхідні інгредієнти для фаршированих кабачків. Кабачки ретельно вимийте і обсушіть. Обріжте кінчики у кабачків і розріжте вздовж на дві частини. За допомогою столової ложки вийміть м’якоть.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Добре розігрійте Сковороду, налийте невелику кількість рослинної олії, а потім викладіть цибулю. Періодично помішуючи, обсмажте до золотистого кольору. Потім м’якоть, яку витягли з кабачків, дрібно наріжте і додайте до цибулі, перемішайте і готуйте до повного випаровування соку.

Обсмажений ріпчасту цибулю і кабачки перекладіть в миску. А в сковороду викладіть м’ясний фарш, посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Перемішайте і обсмажуйте до тих пір, поки яловичий фарш повністю не змінить свій колір. Потім додайте обсмажені овочі, ретельно перемішайте і готуйте ще кілька хвилин.

Часник очистіть від лушпиння і подрібніть ножем або пропустіть через прес. Додайте в начинку і добре перемішайте. Деко застеліть фольгою. Кабачкові човники нафаршируйте приготовленої начинкою і розмістіть на деку. Помістіть деко в розігріту духовку і запікайте при температурі 180 градусів приблизно 30-35 хвилин.

Петрушку промийте під водою, обсушити і дрібно нарубаєте ножем. Помідори вимийте і наріжте тонкими кружечками. За 7 хвилин до готовності присипте човники зеленню, покладіть кружечки помідорів. Сир «Моцарелла» натріть на крупній тертці і зверху присипте кабачки. Готову страву вийміть з духовки, подавайте на стіл порційно, прикрасивши гілочками свіжої зелені.

Приємного апетиту!

Дієтичне кабачки в духовці Дієтичні страви з кабачків Кабачки в духовці Кабачки в духовці з фаршем та сиром Кабачки з сиром і часником в духовці Кабачки з фаршем