Човники з кабачків з курячою грудкою – це дуже смачне, ситне і яскраве блюдо. Приготоване в приголомшливому томатному соусі воно стане ще апетитніше і ніжніше. Таке блюдо точно отримає високу оцінку гостей і швидко зникне з тарілок.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 3 шт.
  • Куряче філе – 500 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Вершки – 200 мл
  • Цибуля зелена – 30 гр.
  • Петрушка – 20 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 3 щіпки

Процес приготування:

Як приготувати човники з кабачків з курячою грудкою? Кабачки миємо, відрізаємо хвостики у них з обох боків і розрізаємо вздовж на дві частини. Після цього чайною ложкою видаляємо м’якоть. Але так, щоб стінки плодів залишилися досить щільними.

Тепер натираємо човники сіллю, перцем і рослинним маслом. Залишаємо їх настоятися 10 хв

Розігріваємо духову піч до температури 180 градусів. На деко ллємо приблизно пів склянки води, викладаємо човники і запікаємо кабачки 15 хв. За цей час вони стануть м’якими і злегка зарум’яняться.

Решту від кабачків м’якоть нарізаємо шматочками.

Також миємо й розрізаємо куряче філе.

Тепер моєму перець, розрізаємо на половинки і очищаємо від насіння. Нарізаємо перець кубиками.

Таким же чином підготуємо цибулю.

Зелень промиваємо і дрібно нарізаємо ножем.

В помідорах з одного кінця робимо хрестоподібний надріз. Занурюємо їх в окріп на 30 сек. Потім опускаємо в холодну воду і знімаємо з них шкірку.

Один помідор ріжемо шматочками, інші подрібнюємо в блендері.

Вершкове масло розтоплюємо на сковороді і підсмажити цибулю до м’якого стану.

Потім додаємо до нього шматочки курячого філе і смажимо, поки курка не стане золотистою.

Додаємо приправу, сіль, а також кабачки і перець. Смажимо ще 5-7 хв. Після цього зменшуємо вогонь, додаємо помідори, зелень і подрібнений часник. Розмішуємо і тушкуємо 15 хв.

З’єднуємо вершки з томатним пюре. Додаємо спеції за смаком.

Сир натираємо на крупній тертці.

Кладемо начинку в човники, зверху поливаємо їх соусом і посипаємо сиром. Що залишився соус виливаємо на деко. Запікаємо при температурі 180 градусів протягом 40 хв.

Приємного апетиту!

Закуска з кабачків на святковий стіл Кабачки з сиром у духовці Кабачки на вечерю Кабачки на кожен день Страви з кабачків Човники з кабачків