Човники з кабачків з курячою грудкою – це дуже смачне, ситне і яскраве блюдо. Приготоване в приголомшливому томатному соусі воно стане ще апетитніше і ніжніше. Таке блюдо точно отримає високу оцінку гостей і швидко зникне з тарілок.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 3 шт.
- Куряче філе – 500 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Сир – 150 гр.
- Вершки – 200 мл
- Цибуля зелена – 30 гр.
- Петрушка – 20 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 3 щіпки
Процес приготування:
Як приготувати човники з кабачків з курячою грудкою? Кабачки миємо, відрізаємо хвостики у них з обох боків і розрізаємо вздовж на дві частини. Після цього чайною ложкою видаляємо м’якоть. Але так, щоб стінки плодів залишилися досить щільними.
Тепер натираємо човники сіллю, перцем і рослинним маслом. Залишаємо їх настоятися 10 хв
Розігріваємо духову піч до температури 180 градусів. На деко ллємо приблизно пів склянки води, викладаємо човники і запікаємо кабачки 15 хв. За цей час вони стануть м’якими і злегка зарум’яняться.
Решту від кабачків м’якоть нарізаємо шматочками.
Також миємо й розрізаємо куряче філе.
Тепер моєму перець, розрізаємо на половинки і очищаємо від насіння. Нарізаємо перець кубиками.
Таким же чином підготуємо цибулю.
Зелень промиваємо і дрібно нарізаємо ножем.
В помідорах з одного кінця робимо хрестоподібний надріз. Занурюємо їх в окріп на 30 сек. Потім опускаємо в холодну воду і знімаємо з них шкірку.
Один помідор ріжемо шматочками, інші подрібнюємо в блендері.
Вершкове масло розтоплюємо на сковороді і підсмажити цибулю до м’якого стану.
Потім додаємо до нього шматочки курячого філе і смажимо, поки курка не стане золотистою.
Додаємо приправу, сіль, а також кабачки і перець. Смажимо ще 5-7 хв. Після цього зменшуємо вогонь, додаємо помідори, зелень і подрібнений часник. Розмішуємо і тушкуємо 15 хв.
З’єднуємо вершки з томатним пюре. Додаємо спеції за смаком.
Сир натираємо на крупній тертці.
Кладемо начинку в човники, зверху поливаємо їх соусом і посипаємо сиром. Що залишився соус виливаємо на деко. Запікаємо при температурі 180 градусів протягом 40 хв.
Приємного апетиту!
Закуска з кабачків на святковий стіл Кабачки з сиром у духовці Кабачки на вечерю Кабачки на кожен день Страви з кабачків Човники з кабачків