Для приготування такої закуски краще використовувати молоді кабачки. Їх не потрібно звільняти від шкірки і насіння, і кружечки-заготовки виходять ідеальної форми. Дивно, як з двох таких простих і звичних продуктів виходить настільки смачне і насичене блюдо. Подавати до столу кабачки, запечені з сиром, краще гарячими. Однак, в остившем вигляді вони також дуже смачні і можуть послужити відмінним швидким перекусом в потрібний момент.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 1 для змащування
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування кабачків в духовці з сиром. Кабачок ретельне миємо, обсушуємо і зрізаємо місце стебла і протилежний кінчик. Нарізаємо кабачок на кружечки товщиною приблизно в п’ять-сім міліметрів.

Невелике деко або плоску форму змащуємо рослинним маслом або застеляємо промасленим пергаментом. Викладаємо гуртки кабачка.

Кожну заготовку кабачка злегка посипаємо сіллю. Не забуваємо, що сир солоний. Крім солі, можна посипати кабачки улюбленими травами і спеціями за бажанням. Сир нарізаємо скибочками приблизно за розміром кружечків кабачка. Товщина скибочок сиру – три-чотири міліметри. На кожен кружечок кабачка викладаємо по платівці сиру. Ставимо форму в попередньо розігріту до 220 градусів духовку на середній рівень. Запікаємо закуску протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин.

Готові кабачки дістаємо з духовки, викладаємо на сервірувальну тарілку і подаємо на стіл гарячими. Можна посипати січеною зеленню за бажанням.

Приємного апетиту!

Кабачки в клярі в духовці Кабачки в сирному клярі Кабачки з сиром у духовці Кабачки на вечерю ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків Хрусткі кабачки