Кабачкова ікра – це не просто прекрасна закуска, яка ідеально поєднується з великою кількістю страв, але і справжня скарбниця вітамінів. І все завдяки основного інгредієнту – кабачка, який відрізняється низкокалорийностью та високим вмістом фосфору, міді, заліза.
Інгредієнти: на 1 л.
- Кабачки – 1 кг
- Помідори свіжі – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Морква – 200 гр.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати кабачкову ікру на зиму за перевіреним рецептом? Кабачки необхідно вимити, очистити від шкірки і видалити насіння. Після цього нарізаємо кабачок невеликим кубиком.
Очищаємо моркву і цибулю. Потім все також нарізаємо невеликим кубиком. Потім подрібнені овочі кладемо в каструлю і, додавши туди невелику кількість води, ставимо на вогонь і тушкуємо протягом сорока хвилин.
Далі промиваємо помідори, після чого заливаємо їх окропом. Залишаємо на десять хвилин. Потім відпускаємо помідори на кілька хвилин у холодну воду. Після цього робимо на кожному плоді хрестоподібний надріз і знімаємо шкірку. Очищені від шкірки помідори подрібнюємо за допомогою блендера або м’ясорубки до пюреобразного стану. Тушковані овочі також подрібнюємо до пюреобразного стану. Після цього з’єднуємо подрібнені овочі і помідори в одній каструлі.
Відправляємо каструлю з овочевим пюре, додавши туди спеції, на повільний вогонь на півгодини. У процесі варіння не забувайте постійно помішувати вміст каструлі для того, щоб воно не пригоріло. Через півгодини кабачкова ікра буде готова. Залишилося розкласти нашу заготовку в стерилізовані банки і закатати кришками.
Заготовки з кабачків на зиму Кабачкова ікра з помідорами Кабачкова ікра на зиму Кабачкова ікра через м'ясорубку Кабачкова ікра як в дитинстві Салат з кабачків, помідорів і цибулі на зиму Страви з кабачків