Хочу поділитися рецептом смачного і досить апетитного страви, яке можна подавати на святковий стіл або приготувати на вечерю в звичайний день. Човники з кабачків з курячим фаршем і грибами неодмінно оцінить сильна половина людства.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 3 шт.
  • Курячий фарш – 400 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для курки – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Майонез – за смаком
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Гриби заморожені – 250 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Як почати готувати човники з кабачків з курячим фаршем і грибами? Молоді кабачки цукіні або ретельно вимийте в прохолодній проточній воді, а потім обсушіть їх сухим рушником. Обріжте кінчики і розріжте вздовж на дві частини.

З допомогою столової ложки вийміть серцевину.

Підготовлені кабачки змастіть рослинною олією, а потім викладіть на застелений пергаментом деко зрізом вниз. Помістіть деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікайте кабачки приблизно 15 хвилин.

Курячий фарш викладіть в глибоку миску.

М’якоть, яку витягли з цукіні, натерти на крупній тертці і додайте в курячий фарш.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть. Розігрійте сковороду, змастіть рослинною олією, потім викладіть подрібнений ріпчаста цибуля і морожені гриби. Добре обсмажте, періодично перемішуючи, готуйте до повного випаровування утворився соку. Потім зніміть з вогню, трохи остудіть і відправте в миску з фаршем.

Додайте сіль, чорний мелений перець і спеції для курки. Ретельно перемішайте.

Кабачкові човники вийміть з духовки, переверніть, злегка посоліть і поперчіть.

Потім нафаршируйте приготовленої начинкою.

Зверху змастіть майонезом. Помідори ретельно вимийте в прохолодній воді і наріжте тонкими кружечками. Рівномірно розподіліть їх поверх начинки.

Твердий сир натріть на крупній тертці і присипте кабачкові човники. Помістіть деко в духовку і запікайте човники при температурі 180 градусів приблизно 30-40 хвилин

Готові човники з кабачків з курячим фаршем і грибами обережно вийміть з духовки, злегка остудіть, розкладіть по тарілках і подавайте на стіл порційно, прикрасивши попередньо вимитої і обсушенной подрібненою свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки з помідорами в духовці Кабачки з сиром у духовці Кабачки з фаршем Страви з кабачків Човники з кабачків Човники з кабачків з куркою