Хочу поділитися рецептом смачного і досить апетитного страви, яке можна подавати на святковий стіл або приготувати на вечерю в звичайний день. Човники з кабачків з курячим фаршем і грибами неодмінно оцінить сильна половина людства.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 3 шт.
- Курячий фарш – 400 гр.
- Сіль – за смаком
- Приправа для курки – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Майонез – за смаком
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Гриби заморожені – 250 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Як почати готувати човники з кабачків з курячим фаршем і грибами? Молоді кабачки цукіні або ретельно вимийте в прохолодній проточній воді, а потім обсушіть їх сухим рушником. Обріжте кінчики і розріжте вздовж на дві частини.
З допомогою столової ложки вийміть серцевину.
Підготовлені кабачки змастіть рослинною олією, а потім викладіть на застелений пергаментом деко зрізом вниз. Помістіть деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікайте кабачки приблизно 15 хвилин.
Курячий фарш викладіть в глибоку миску.
М’якоть, яку витягли з цукіні, натерти на крупній тертці і додайте в курячий фарш.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і подрібніть. Розігрійте сковороду, змастіть рослинною олією, потім викладіть подрібнений ріпчаста цибуля і морожені гриби. Добре обсмажте, періодично перемішуючи, готуйте до повного випаровування утворився соку. Потім зніміть з вогню, трохи остудіть і відправте в миску з фаршем.
Додайте сіль, чорний мелений перець і спеції для курки. Ретельно перемішайте.
Кабачкові човники вийміть з духовки, переверніть, злегка посоліть і поперчіть.
Потім нафаршируйте приготовленої начинкою.
Зверху змастіть майонезом. Помідори ретельно вимийте в прохолодній воді і наріжте тонкими кружечками. Рівномірно розподіліть їх поверх начинки.
Твердий сир натріть на крупній тертці і присипте кабачкові човники. Помістіть деко в духовку і запікайте човники при температурі 180 градусів приблизно 30-40 хвилин
Готові човники з кабачків з курячим фаршем і грибами обережно вийміть з духовки, злегка остудіть, розкладіть по тарілках і подавайте на стіл порційно, прикрасивши попередньо вимитої і обсушенной подрібненою свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки з помідорами в духовці Кабачки з сиром у духовці Кабачки з фаршем Страви з кабачків Човники з кабачків Човники з кабачків з куркою