Ніжні соковиті коржі з кабачка, прослоенные рум’яної морквою і присмачені штрихом майонезу, становлять надзвичайно смачний торт, який з успіхом може стати окрасою столу. Яскраві помідори не тільки прикрашають поверхню торта, але і дають характерний акцент свіжості. Таке блюдо досить ситна, але і легке – адже більшу частину інгредієнтів для торта складають корисні овочі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 1 кг
  • Морква – 500 гр.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Базилік сушений – 0.5 ч. л.
  • Майонез або Сметана – 100 гр.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт овочевого торта з кабачків гранично простий! Кабачки миємо, обсушуємо. Якщо плоди молоді, використовуємо їх повністю. Якщо кабачки зрілі, то знімаємо шкірку ножем для чищення овочів, насіння виймаємо ложкою. Підготовлені кабачки натираємо на крупній тертці. Посипаємо подрібнені овочі сіллю, перемішуємо і даємо постояти п’ятнадцять хвилин. Через зазначений час кабачкову масу віджимаємо руками і зливаємо зайву рідину.

віджаті від соку кабачки додаємо яйця і борошно, добре перемішуємо до однорідності. Консистенція отриманого тесту нагадує густу сметану.

розігріваємо Сковороду на плиті до гарячого стану, добре змащуємо її рослинним маслом без запаху за допомогою силіконової кисті. Виливаємо порцію тіста на гарячу сковорідку, розподіляємо масу по всьому периметру ложкою. Смажимо на середньо-низькій температурі при відкритій кришці три-чотири хвилини.

Перевертаємо за допомогою тонкої широкої лопатки на іншу сторону і продовжуємо смажити ще три-чотири хвилини. Готові млинці складаємо стопкою на плоску тарілку.

Моркву очищаємо, миємо й натираємо на крупній тертці. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і кладемо подрібнену моркву. На середній температурі смажимо її до м’якості та легкого золотистого кольору, періодично помішуючи, щоб не пригоріла. Знімаємо з плити і змішуємо з майонезом або сметаною, а також з пропущеним через прес часником. Додаємо сушений базилік і чорний мелений перець за смаком.

На плоске блюдо для сервірування кладемо кабачковий млинець і викладаємо на нього шар морквяної начинки. Накриваємо другим млинцем. Так повторюємо з усіма млинцями, намагаючись розподілити рівномірно між ними всю морквяну суміш. Поверхня торта змащуємо майонезом або сметаною і щедро посипаємо натертим на дрібній тертці плавленим сиром. Для того, щоб такий сир зручно було потерти, можна попередньо потримати його в морозильній камері протягом півгодини. На тертий сир викладаємо нарізані на часточки помідори.

Даємо готовому торту просочитися пару годин у холодильнику. Перед подачею даємо страви прийняти кімнатну температуру, розрізаємо на порції і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Кабачки на сковороді швидко і смачно Кабачковий торт з помідорами і часником Смажені кабачки з часником і майонезом в борошні Страви з кабачків Страви з кабачків на сковороді Торти