Вже зовсім скоро розпочнеться черговий овочевий сезон і на прилавках магазинів з’явиться великий асортимент свіжих овочів. Серед яких буде, звісно ж, кабачок. Багато хто знає його корисні й дієтичні властивості, а також величезна кількість страв, які можна приготувати з його використанням. Наприклад, фаршировані кабачки, запечені в духовій шафі. Фарширувати кабачки можна як м’ясом, так і овочами. У своєму рецепті ми поєднали і те і інше, вийшло просто чудово!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Рис круглозерний – 80 гр.
  • Свинина – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок
  • Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати човники з кабачків з м’ясом? Для приготування кабачків ми використовували свинячий фарш власного приготування. Для цього ми взяли шматок свинячої лопатки, промили його, обсушили паперовим рушником і подрібнили на м’ясорубці.

Цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо тонкими півкільцями. Рис промиваємо, заливаємо водою 1:1, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, потім знімаємо з вогню і залишаємо пропариваться.

Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці.

Цибулю і моркву викладаємо на попередньо розігріту сковороду з рослинним маслом і підсмажити протягом декількох хвилин на середньому вогні, після чого знімаємо з плити.

В сковороду до овочів додаємо фарш, рис, сіль і перець, добре перемішуємо.

Молоді кабачки промиваємо, видаляємо плодоніжки і кабачки розрізаємо вздовж навпіл. За допомогою чайної ложки очистити кабачки від серцевини. Для того щоб кабачки використовувати економно, серцевину кабачків можна дрібно нарізати і перемішати з начинкою, вона вийде більш соковитою.

Фаршируємо кабачки начинкою. Помідори промиваємо, обтираем рушником, розрізаємо навпіл і шаткуємо тонкими скибочками. Викладаємо скибочки помідорів внахлест один на одного поверх начинки.

Сир натираємо на крупній тертці і посипаємо їм кабачки. Кладемо кабачки у форму для випікання, вкриваємо фольгою і ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Після закінчення часу відкриваємо духовку, знімаємо фольгу і ставимо кабачки назад в духовку ще на 5-10 хвилин, щоб сир на кабачках підрум’янився.

Готові кабачки виймаємо з духовки, посипаємо свіжою рубаною зеленню і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Закуска з кабачків на святковий стіл Кабачки в духовці Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки з сиром Кабачки з сиром у духовці Рис з кабачками