Вже зовсім скоро розпочнеться черговий овочевий сезон і на прилавках магазинів з’явиться великий асортимент свіжих овочів. Серед яких буде, звісно ж, кабачок. Багато хто знає його корисні й дієтичні властивості, а також величезна кількість страв, які можна приготувати з його використанням. Наприклад, фаршировані кабачки, запечені в духовій шафі. Фарширувати кабачки можна як м’ясом, так і овочами. У своєму рецепті ми поєднали і те і інше, вийшло просто чудово!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 2 шт.
- Рис круглозерний – 80 гр.
- Свинина – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 50 гр.
- Морква – 100 гр.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Зелень – 1 пучок
- Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати човники з кабачків з м’ясом? Для приготування кабачків ми використовували свинячий фарш власного приготування. Для цього ми взяли шматок свинячої лопатки, промили його, обсушили паперовим рушником і подрібнили на м’ясорубці.
Цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо тонкими півкільцями. Рис промиваємо, заливаємо водою 1:1, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, потім знімаємо з вогню і залишаємо пропариваться.
Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці.
Цибулю і моркву викладаємо на попередньо розігріту сковороду з рослинним маслом і підсмажити протягом декількох хвилин на середньому вогні, після чого знімаємо з плити.
В сковороду до овочів додаємо фарш, рис, сіль і перець, добре перемішуємо.
Молоді кабачки промиваємо, видаляємо плодоніжки і кабачки розрізаємо вздовж навпіл. За допомогою чайної ложки очистити кабачки від серцевини. Для того щоб кабачки використовувати економно, серцевину кабачків можна дрібно нарізати і перемішати з начинкою, вона вийде більш соковитою.
Фаршируємо кабачки начинкою. Помідори промиваємо, обтираем рушником, розрізаємо навпіл і шаткуємо тонкими скибочками. Викладаємо скибочки помідорів внахлест один на одного поверх начинки.
Сир натираємо на крупній тертці і посипаємо їм кабачки. Кладемо кабачки у форму для випікання, вкриваємо фольгою і ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Після закінчення часу відкриваємо духовку, знімаємо фольгу і ставимо кабачки назад в духовку ще на 5-10 хвилин, щоб сир на кабачках підрум’янився.
Готові кабачки виймаємо з духовки, посипаємо свіжою рубаною зеленню і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Закуска з кабачків на святковий стіл Кабачки в духовці Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки з сиром Кабачки з сиром у духовці Рис з кабачками