Легке, але ситне блюдо можна приготувати з кабачків і курячого м’яса. Причому подавати на стіл його можна без гарніру, і навіть в охолодженому вигляді воно буде дуже смачним.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки (невеликі) – 2 – 3 шт.
  • Курячий фарш – 200 – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 – 1 головка
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати човники з кабачків з курячим фаршем легко! Кабачки вимити, зріжте кінчики і кожен овоч розріжте навпіл.

Потім з половинок кабачків потрібно зробити човники. Акуратно чайною ложкою видаліть м’якоть, залишаючи стінки не більше одного сантиметра завтовшки. Для того, щоб човники були більш стійкими, можна зрізати смужку в кілька міліметрів із зворотного боку.

Цибулину очистіть від лушпиння і дрібно наріжте її або натріть на тертці. Змішайте цибулю з курячим фаршем, додайте сіль і спеції за смаком. Наповніть човники фаршем.

Сир наріжте дрібними кубиками. Помідор вимити і дрібно наріжте. В окремій мисці змішайте сир, помідори і столову ложку майонезу. Цю суміш розкладіть поверх фаршу.

Деко застелити пекарської папером, збризніть її соняшниковою олією. Розкладіть на деку фаршировані човники.

Поставте деко в розігріту до 200 градусів духовку і запікайте кабачки 30-40 хвилин до готовності. Коли кабачки стануть м’якими і зверху утворюється апетитна рум’яна кірочка – страву можна діставати з духовки. Прикрасьте човники з кабачків з курячим м’ясом зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Закуска з кабачків на святковий стіл Кабачки з м'ясом в духовці Кабачки з сиром у духовці Кабачки з фаршем та сиром Кабачки на вечерю Кабачки на кожен день