Серед безлічі рецептів засолювання сала окремо виділяють «дамське» сало. Є авторами цього рецепта дами – залишається питанням, але сало виходить надзвичайно ніжним (тане в роті) і ароматним, за що його люблять і жінки, і чоловіки. Для такого сала береться тільки фільтрована вода. Свій «дамський» смак сала набуває тільки на 5-6 добу від часу засолювання.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Сало свиняче – 1.1 кг
- Вода – 1 л.
- Сіль – 5 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Часник – 6 зуб.
- Перець чорний горошок – за смаком
- Перець білий горошок – за смаком
- Лавровий лист – 5 шт.
Процес приготування:
Готувати дамське сало в розсолі – найсмачніший рецепт просто! В окрему посудину наливаємо фільтровану воду, насипаємо цукор і сіль і кладемо подрібнені лаврове листя.
Горщики перцю насипаємо цілими або подрібненим в ступі, так буде більше аромату перцю.
Розсіл кип’ятити 3-4 хвилини і потім охолоджуємо.
Шматок обраного для засолювання сала добре промиваємо холодною водою, поскоблив ножем шкірку, потім просушуємо серветками і нарізаємо на шматочки довільного розміру.
Чистимо і будь-яким способом подрібнюємо зубки часнику.
Кожен шматочок сала натираємо подрібненим часником і укладаємо в посуд для засолювання. Кладемо сало не занадто щільно, щоб шматки добре просолились.
Потім заливаємо сало охолодженим розсолом.
Згори кладемо плоску тарілку і будь-який вантаж. Залишаємо сало в розсолі на одну добу при звичайній домашньої температурі. Потім поміщаємо в холодильник або інше холодне місце ще на 5 діб.
Після закінчення цього часу «дамське» сало можна дегустувати. Дістаємо шматочки сала з розсолу, обсушуємо, загортаємо у фольгу і відправляємо в морозилку.
Смачних і вдалих заготовок!
Засолювання сала з часником і перцем Як засолити сало в домашніх умовах Як засолити сало з прошарками м'яса Як солити сало в розсолі з часником і спеціями