Курячі котлети, приготовлені в духовці, відмінно впишуться в раціон людей, які дотримуються дієтичне харчування. Таке м’ясне блюдо, незважаючи на запікання, виходить дуже смачним, ніжним і соковитим. Готові котлети мають цікавий і незвичайний смак завдяки використанню в приготуванні сиру і кабачка.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Курячий фарш – 500 гр.
- Сир – 100 гр.
- Кабачки – 250 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Кріп – 50 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати дієтичні курячі котлети в духовці? Кабачок ретельно промиваємо, натираємо на дрібній тертці. Якщо є необхідність, то попередньо очистити кабачок від шкірки і насіння.
Після цього тертий кабачок слід віджати від соку.
Викладаємо в підходящу ємність курячий фарш, додаємо до нього тертий кабачок, перемішуємо.
Далі додаємо до решти інгредієнтів невелику кількість сиру. Все вимішуємо.
Всипаємо в робочу ємність кукурудзяний крохмаль, перемішуємо.
Щоб фарш вийшов більш ніжним, вбийте куряче яйце, все ретельно перемішайте.
Промитий кріп подрібнюємо, очищений часник пропускаємо через прес. Додаємо дані інгредієнти в м’ясну масу.
Приправляємо фарш меленим перцем і сіллю. Все знову необхідно ретельно перемішати.
Деко застеляємо фольгою або пергаментом. Мокрими руками формуємо котлети і викладаємо їх на деко. Запікаємо м’ясне блюдо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-35 хвилин.
Смачні і ароматні дієтичне курячі котлети готові!
Приємного вам апетиту!
Кабачки з м'ясом Кабачки з м'ясом в духовці Котлети з курячого фаршу в духовці Курячі котлети Курячі котлети без панірувальних сухарів Курячі котлети в духовці Курячі котлети з крохмалем