Курячі котлети, приготовлені в духовці, відмінно впишуться в раціон людей, які дотримуються дієтичне харчування. Таке м’ясне блюдо, незважаючи на запікання, виходить дуже смачним, ніжним і соковитим. Готові котлети мають цікавий і незвичайний смак завдяки використанню в приготуванні сиру і кабачка.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Курячий фарш – 500 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Кабачки – 250 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кріп – 50 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати дієтичні курячі котлети в духовці? Кабачок ретельно промиваємо, натираємо на дрібній тертці. Якщо є необхідність, то попередньо очистити кабачок від шкірки і насіння.

Після цього тертий кабачок слід віджати від соку.

Викладаємо в підходящу ємність курячий фарш, додаємо до нього тертий кабачок, перемішуємо.

Далі додаємо до решти інгредієнтів невелику кількість сиру. Все вимішуємо.

Всипаємо в робочу ємність кукурудзяний крохмаль, перемішуємо.

Щоб фарш вийшов більш ніжним, вбийте куряче яйце, все ретельно перемішайте.

Промитий кріп подрібнюємо, очищений часник пропускаємо через прес. Додаємо дані інгредієнти в м’ясну масу.

Приправляємо фарш меленим перцем і сіллю. Все знову необхідно ретельно перемішати.

Деко застеляємо фольгою або пергаментом. Мокрими руками формуємо котлети і викладаємо їх на деко. Запікаємо м’ясне блюдо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-35 хвилин.

Смачні і ароматні дієтичне курячі котлети готові!

Приємного вам апетиту!

Кабачки з м'ясом Кабачки з м'ясом в духовці Котлети з курячого фаршу в духовці Курячі котлети Курячі котлети без панірувальних сухарів Курячі котлети в духовці Курячі котлети з крохмалем