Запікання в духовці є кращим методом приготування дієтичних страв. Можна приготувати котлети і на пару, але в духовці смачніше. Для соковитості котлет краще взяти м’ясо стегна індички. У ці дієтичні котлети додамо тільки яйце і цибулю, інші добавки виключаються. Котлети будуть соковитими, не жирними й корисними, що потрібно для дієтичного харчування.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Стегно індички – 300 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Вода – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати дієтичні котлети з індички в духовці. М’ясо індички відокремте від кісточки, видалити сухожилля, промийте холодною водою і обсушити серветкою. Потім наріжте його на невеликі шматочки.
Почистіть цибулину. М’ясо і цибулю перекрутіть на м’ясорубку з дрібною решіткою.
До отриманого фаршу вбийте яйце, насипте за своїм смаком сіль і будь-які спеції і додайте 2 ложки чистої води, бажано крижаною. Фарш добре вимішайте і протягом 2-3 хвилин відбийте. Потім посуд з фаршем поставте на 30 хвилин у холодильник.
Форму для випічки змастіть рослинною олією. Мокрими руками сформуйте з приготованого фаршу акуратні однакові котлети і викладіть їх на деко. Котлети маленькими не робіть, інакше вийдуть сухими. Запікайте дієтичні котлети в духовці, розігрітій до 180°С протягом 35 хвилин, можна довше, якщо котлети великі.
Готові котлети перекладіть на порційні тарілки і обов’язково подайте до них будь соус, наприклад, сметанний, так як дієтичні котлети з індички залишаються трохи сухуватими.
Приємного апетиту!
Котлети Котлети з індички Котлети з індички в духовці Натуральні котлети з індички