Дієта – не привід відмовляти собі і позбавляти себе смачної їжі. У цьому рецепті докладно розповідається, як приготувати повітряний, соковитий і в міру солодкий морквяний кекс. А головне, що він повністю підходить для людей на дієті!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Житнє обдирне борошно – 250 гр.
- Масло рослинне – 40 мл
- Сир – 50 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Морква – 1 шт.
- Розпушувач тіста – 8 гр.
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати дієтичний морквяний кекс. Гарненько збиваємо яйця міксером, поступово втручається цукор, до утворення пишної піни.
Додаємо до отриманої суміші натерту на дрібній тертці моркву, сир і масло. Гарненько перемішуємо.
Просіваємо борошно, додаємо до неї розпушувач. При бажанні можна додати такі спеції, як коріандр, кардамон або імбир. Висипаємо в раніше зроблену основу і ретельно перемішуємо.
Виливаємо тісто в попередньо змащену вершковим маслом форму.
Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо кекс випікатися протягом години. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою. Перед подачею кексу слід дати охолонути. Приємного апетиту!
Бісквітні кекси Кекси без вершкового масла Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси на рослинному маслі