Дієта – не привід відмовляти собі і позбавляти себе смачної їжі. У цьому рецепті докладно розповідається, як приготувати повітряний, соковитий і в міру солодкий морквяний кекс. А головне, що він повністю підходить для людей на дієті!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Житнє обдирне борошно – 250 гр.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Сир – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 8 гр.
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати дієтичний морквяний кекс. Гарненько збиваємо яйця міксером, поступово втручається цукор, до утворення пишної піни.

Додаємо до отриманої суміші натерту на дрібній тертці моркву, сир і масло. Гарненько перемішуємо.

Просіваємо борошно, додаємо до неї розпушувач. При бажанні можна додати такі спеції, як коріандр, кардамон або імбир. Висипаємо в раніше зроблену основу і ретельно перемішуємо.

Виливаємо тісто в попередньо змащену вершковим маслом форму.

Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо кекс випікатися протягом години. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою. Перед подачею кексу слід дати охолонути. Приємного апетиту!

Бісквітні кекси Кекси без вершкового масла Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси на рослинному маслі