Легкий рецепт сирного кексу з манкою зможе приготувати навіть недосвідчений кулінар. Кекс стане улюбленцем серед домашньої випічки. Доступні інгредієнти, а результат чудовий. Такий десерт можна готувати хоч кожен день. Відмінний варіант для сніданку і чаювання.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Сметана – 150 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 90 гр.
  • Манна крупа – 90 гр.
  • Сир – 420 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Приступимо до приготування сирного кексу з манкою. Сир протріть через сито або подрібніть блендером до однорідної маси. Додайте цукровий пісок і ванільний цукор. Добре перемішайте.

Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі. У сирну масу розподіліть по одному яйцю, після кожного добре вимішуючи тісто.

Змішайте манну крупу, сметану і розпушувач. Добре перемішайте. Додайте до творожному тесту, ретельно розмішайте, влийте розтоплене вершкове масло. Ще раз перемішайте.

Ізюм добре промийте і просушіть, додайте в тісто і перемішайте, щоб він рівномірно розподілився в тесті. Залиште тісто на 20 хвилин для набухання манки. Змастіть форму маслом, перекладіть тісто. Випікайте 25 хвилин в добре розігрітій духовці при температурі 180 градусів. Готовність перевірте шпажкою. Кекс вийміть з духовки і дайте охолонути.

Готовий кекс акуратно перемістіть на блюдо. Прикрасьте цукровою пудрою.

Кекс виходить повітряним і ніжним. Приємного апетиту!

Ванільні кекси Кекс з родзинками класичний Кекси без молока Кекси в духовці Кекси з манкою Кекси з сухофруктами ПП кекси Сирні кекси без вершкового масла