Кетчуп – популярний і улюблений соус. Він ідеально поєднується з картоплею, м’ясними стравами, макаронами. Кетчуп, приготований в домашніх умовах, виходить удвічі смачним. У розпал стиглого врожаю томатів приготувати такий кетчуп на зиму не складе праці. А його смакові якості зможуть оцінити навіть діти!
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 3 кг
- Яблука – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Цукор-пісок – 1,5 склянки
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування домашнього кетчупу на зиму. Томати і яблука ретельно вимийте. У яблук необхідно видалити серцевину, у томатів – плодоніжку. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Підготовлені інгредієнти наріжте дрібним кубиком.
Нарізані продукти помістіть в підходящу каструлю і поставте на вогонь. Варіть на помірному вогні до моменту, поки томати, яблука і цибулю не стануть м’якими.
Через деякий час вміст каструлю пустить сік. З допомогою виделки дістаньте шматочок яблука і спробувати його на смак. Якщо воно стало м’яким, то саме час подрібнити всі інгредієнти в однорідну масу.
Озброївшись заглибним блендером, перебити томати, яблука і цибулю в однорідне пюре. Далі отриману масу проварюємо протягом 40 хвилин, не забуваючи помішувати. Після цього додаємо вміст каструлі цукровий пісок, сіль і спеції за смаком (це може бути мелений перець, паприка і т. д.). Також вливаємо оцет. Все ретельно перемішуємо і тримаємо на вогні ще 10 хвилин.
Готовий кетчуп розподіляємо по стерилізованим банкам і щільно закриваємо кришками. Залишаємо в перевернутому вигляді під теплою тканиною до повного охолодження. Потім переміщуємо кетчуп на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів з цибулею Кетчуп з помідорів пальчики оближеш Помідори з яблуками на зиму