Пряний томатний соус стане прекрасним доповненням до м’ясних та овочевих блюд. Зазвичай від приготування такої заготовки зупиняє небажання витрачати багато часу, але завдяки цьому способу підготовки томатів, ви заощадите час і швидко отримаєте прекрасний соус.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Часник сушений – 0.25 ч. л.
- Перець червоний мелений – 1 щіпка
- Перець запашний мелений – 1 щіпка
- Вода – 1 л
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 2,5 ст. ложки
- Оцет яблучний 6% – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати домашній кетчуп швидко? Помідори вимийте, зробіть хрестоподібний надріз, опустити в окріп на пару хвилин, а потім в дуже холодну воду. Зніміть з них шкірку і наріжте великими шматками.
Перекладіть томати в каструлю, додайте трохи води і варіть на малому вогні під кришкою 15 хвилин, помішуючи, щоб не підгоріло і стали м’якими.
Подрібніть томати заглибним блендером в пюре. Додайте в нього оцет, сіль, цукор, перець, часник, гарненько перемішайте і поставте на вогонь.
Доведіть масу до кипіння, зробіть вогонь мінімальним і поваріть 30-60 хвилин в залежності від бажаної густоти кетчупу, не забуваючи при цьому регулярно помішувати.
Перекладіть в соус стерильну суху банку поки він ще гарячий, закупорьте і переверніть догори дном. Укрийте з усіх боків ковдрою і залиште остигати на 6 годин.
Приємного апетиту!
Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів пальчики оближеш Кетчуп чилі з помідорів