Пряний томатний соус стане прекрасним доповненням до м’ясних та овочевих блюд. Зазвичай від приготування такої заготовки зупиняє небажання витрачати багато часу, але завдяки цьому способу підготовки томатів, ви заощадите час і швидко отримаєте прекрасний соус.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Часник сушений – 0.25 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 1 щіпка
  • Перець запашний мелений – 1 щіпка
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2,5 ст. ложки
  • Оцет яблучний 6% – 3 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати домашній кетчуп швидко? Помідори вимийте, зробіть хрестоподібний надріз, опустити в окріп на пару хвилин, а потім в дуже холодну воду. Зніміть з них шкірку і наріжте великими шматками.

Перекладіть томати в каструлю, додайте трохи води і варіть на малому вогні під кришкою 15 хвилин, помішуючи, щоб не підгоріло і стали м’якими.

Подрібніть томати заглибним блендером в пюре. Додайте в нього оцет, сіль, цукор, перець, часник, гарненько перемішайте і поставте на вогонь.

Доведіть масу до кипіння, зробіть вогонь мінімальним і поваріть 30-60 хвилин в залежності від бажаної густоти кетчупу, не забуваючи при цьому регулярно помішувати.

Перекладіть в соус стерильну суху банку поки він ще гарячий, закупорьте і переверніть догори дном. Укрийте з усіх боків ковдрою і залиште остигати на 6 годин.

Приємного апетиту!

Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів пальчики оближеш Кетчуп чилі з помідорів