Приготувати кетчуп з помідорів в домашніх умовах нескладно. Щоб кетчуп вийшов густим, його необхідно уварювати тривалий час. Певний і виражений смак кетчупу надають використовуються спеції і зелень. Кетчуп з помідор виходить натуральним, смачним і корисним!
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Часник сушений – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Гвоздика – 5 бутонів
- Оцтова есенція – 1 ч. л.
- Перець чорний горошок – 1 ч. л.
- Зелень – 1 пучок
Процес приготування:
Почнемо готувати домашній кетчуп з помідорів на зиму. Помідори промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і складаємо в каструлю.
Ставимо каструлю з помідорами на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо 10-15 хвилин. За цей час томати стануть м’якими.
Далі з допомогою заглибного блендера перебиваємо томатну масу до однорідності. Потім ставимо каструлю знову на вогонь, після закипання варимо приблизно 70-90 хвилин. Орієнтуйтеся на бажану густоту кетчупу.
За 5 хвилин до готовності додаємо в кетчуп сіль, цукровий пісок, сушений часник, гвоздику, чорний перець, оцтову есенцію і подрібнену зелень (можна використовувати базилік, петрушку, кінзу). Все перемішуємо.
Щоб кетчуп був однорідним, перетріть томатну масу через дрібне сито. Після цього влийте кетчуп в каструлю, поставте на вогонь і закип’ятити.
Готовий кетчуп з помідорів у гарячому вигляді відразу ж розлийте по підготовленим ємкостей, закупорьте кришками і повністю остудіть.
Домашній кетчуп з помідор готовий!
Приємного вам апетиту!
Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів пальчики оближеш Кетчуп чилі з помідорів