Додавання кетчупу в салат з кабачків – цікавий прийом. Це сприяє не тільки більшої соковитості салату, але і смакової насиченості, оскільки кетчуп вже має концентрованим томатним смаком, присмаченим спеціями. Готувати такий салат рекомендується у товстостінній каструлі або, як варіант, в мультиварці: овочева маса буде прогріватися з усіх боків і дійде до готовності швидше.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Морква – 3 шт.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Кетчуп – 0.75 склянки
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати салат з кабачків з кетчупом на зиму, готуємо кабачки для салату. Для цього їх ретельно миємо і зрізаємо шкірку. Вичищаємо насіння, а м’якоть нарізаємо невеликими шматочками. Якщо використовуються молоді плоди, то можна їх використовувати цілком, не зрізуючи шкірки і не витягуючи насіннєве вміст.

Помідори миємо, надрізаємо хрест-навхрест зверху і заливаємо крутим окропом. Через пару хвилин томати дістаємо з води і знімаємо шкірку. Нарізаємо їх маленькими кубиками. Моркву чистимо, миємо й натираємо на крупній тертці. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, моєму і подрібнюємо ножем. У каструлю наливаємо олію і нагріваємо його до гарячого стану. Опускаємо в олія цибулю і моркву і обсмажуємо три-чотири хвилини при помішуванні, поки цибуля не стане прозорим. Після цього додаємо в каструлю кабачки і помідори, перемішуємо і тушкуємо орієнтовно двадцять хвилин, поки овочі не стануть м’якими.

Після закінчення зазначеного часу додаємо в каструлю кетчуп, сіль та цукровий пісок за смаком. Масу перемішуємо і продовжуємо тушкувати ще двадцять хвилин.

Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо і пропускаємо через прес. Додаємо в каструлю до салатної маси подрібнений часник, оцет і нарізану тонкими кільцями гострий перець. Масу знову перемішуємо, доводимо до кипіння і знімаємо з плити. Банки для салату моєму і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Кришки моєму і кип’ятимо дві хвилини у воді. Банкам і кришок даємо повністю обсохнути. У підготовлені банки фасуємо гарячий салат і відразу закатуємо кришками. Банки перевертаємо догори дном і закутуємо пледом. У такому положенні даємо їм повністю охолонути, після чого прибираємо в прохолодне темне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Гострі кабачки на зиму Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів з цибулею Кетчуп з помідорів пальчики оближеш Кетчуп чилі з помідорів