Кетчуп з болгарським перцем виходить в міру томатним, в міру солодким, відмінно поєднується з абсолютно будь-яким блюдом. Для приготування кетчупу за даним рецептом необхідно мінімум часу і всього три інгредієнти. За рахунок цього кетчуп в результаті виходить максимально натуральним і корисним.
Інгредієнти: на 1 л.
- Болгарський перець солодкий – 1,5 кг
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Болгарський перець промийте, видаліть внутрішні насіння з перегородками. Сам перець поріжте невеликими шматочками.
Помідори також промийте під проточною водою і наріжте невеликими шматочками.
Далі перець і томати необхідно пропустити через м’ясорубку. У цьому випадку можна скористатися блендером.
Отриману масу перекладаємо в каструлю, ставимо на помірний вогонь. Масу необхідно уварювати до моменту, поки не залишиться рівно половина від початкового об’єму. За часом цей процес займе близько 40-60 хвилин. У самому кінці додаємо сіль і проварюємо кетчуп ще 2-3 хвилини. Потім знімаємо каструлю з вмістом з вогню.
Кетчуп в гарячому стані розливаємо по стерилізованим банкам, закорковуємо кришками і повністю охолодити в перевернутому вигляді.
Універсальний кетчуп з болгарським перцем готовий!
Приємного вам апетиту!
Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів з болгарським перцем Кетчуп з помідорів пальчики оближеш