Це найпростіший рецепт приготування кетчупу для тих господинь, хто ніколи не готував на зиму соусів. Кетчуп з помідорів і яблук вийде більш ніжним і смачним, ніж магазинний. Додавши різні прянощі (кардамон, запашний перець, червоний або мелений), у вас щораз будуть різні варіанти цього соусу. У даному рецепті вам пропонується додати кетчуп корицю, гвоздику і чорний перець. Для його приготування візьміть зрілі помідори і яблука кислих сортів.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Помідори свіжі – 4 кг
- Яблука – 1 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Оцет яблучний 5% – 60 мл
- Кориця – 2 ч. л.
- Перець чорний горошок – 0.5 ч. л.
- Гвоздика – 3 бутона
Процес приготування:
Як почати готувати кетчуп з помідорів і яблук? Помідори добре помийте і розріжте на 2-4 шматочки кожен, видаляючи плодоніжки. Нарізані помідори покладіть в спеціальну каструлю для тушкування овочів.
Яблука помийте, також наріжте на часточки і видаліть серцевини з насінням. Перекладіть їх у каструлю до помідорів.
Каструлю з помідорами і яблуками поставте на маленький вогонь, додайте бутони гвоздики і тушкуйте під закритою кришкою протягом 40 хвилин, щоб помідори і яблука стали м’якими.
Потім томатно-яблучну масу перетріть на сито в іншу посудину, щоб видалити шкірку помідорів і яблук.
Отримане пюре перелийте в ту ж каструлю. Насипте до нього розраховану кількість цукру, солі та спецій і добре перемішайте. Каструлю з пюре помістіть на самий маленький вогонь і варіть кетчуп протягом 1,5 годин, щоб рідина випарувалася і кетчуп придбав потрібну густу консистенцію. Періодично кетчуп помішуйте. До кінця варіння налийте в кетчуп яблучний оцет або 2 ст. л. звичайного столового оцту. Обов’язково зніміть пробу і відкоригуйте по своєму смаку.
Гарячий кетчуп расфасуйте в невеликі стерильні баночки і закатайте прокип’яченими кришками. Баночки з кетчупом з помідорів і яблук остудіть в перевернутому вигляді і під теплим покривалом, а потім перенесіть в місце зберігання.
Вдалих заготовок!
Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів з яблуками Помідори з яблуками на зиму