Всім відомо, що справжня окрошка готується на квасі. Але як же не хочеться використовувати для цих цілей магазинний продукт. Набагато краще приготувати домашній квас для окрошки. Готувати його не так вже і складно, а результат вас обов’язково порадує ідеальним хлібним смаком і ароматом.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Сухий квас з солодом – 5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 0,5 ч. л.
  • Вода кип’ячена – 3 л

Процес приготування:

Приступимо до готування домашнього квасу для окрошки. Підготувати все необхідне для приготування домашнього квасу для окрошки інгредієнти.

Сухий квас з солодом, цукор і пресовані дріжджі відправити в стерилізовану трилітрову банку. Залити все кип’яченою холодною водою. Ретельно все перемішати.

Накрити банку з майбутнім квасом марлею і залишити на 2 дні в теплому темному місці.

Готовий напій пропустити через марлю або сито для видалення зайвих інгредієнтів. Прибрати домашній квас в холодильник для охолодження.

Ароматний і смачний домашній квас для окрошки вже можна використовувати!

Квас в домашніх умовах Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах