Хочу поділитися рецептом простого домашнього квасу. Для приготування напою знадобиться доступні і недорогі інгредієнти. Напій готується швидко і легко. Квас домашнього приготування буде готовий вже через 30 хвилин, але краще всього перед вживанням охолодити в холодильнику.
Інгредієнти: на 3 л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сухі дріжджі – 15 гр.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
Приступимо до готування домашнього квасу швидкого приготування. Заздалегідь закип’ятіть необхідну кількість питної води, а потім повністю остудіть.
У банку з перевареною водою додайте лимонну кислоту і необхідну кількість сухих дріжджів.
Я найчастіше використовую сухі швидкодіючі дріжджі від виробника «САФ-МОМЕНТ».
Вміст банки ретельно перемішайте до повного розчинення сухих дріжджів і лимонної кислоти.
Візьміть сотейник або каструлю з товстим дном. Висипте необхідну кількість цукрового піску. Поставте на середній вогонь.
Дочекайтеся тих пір, поки цукровий пісок почне плавитися, а потім зменшіть вогонь.
Перемішувати цукровий пісок не потрібно. Просто дочекайтеся повного розчинення кристалів і золотисто-коричневого кольору карамелі.
Потім влийте половину склянки холодної питної води і вже тепер ретельно перемішайте і відразу зніміть з вогню.
Гарячий сироп акуратно вилийте в банку з дріжджовим розчином і ретельно перемішайте дерев’яною лопаткою, щоб випадково не розбити банку.
Банку з вмістом накрийте марлею або закрийте кришкою і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. Якщо хочете, щоб квас набрав більшої різкості, можна залишити квас при кімнатній температурі довше.
Готовий квас швидкого приготування розлийте по пляшках і помістіть в холодильник для охолодження на кілька годин, а потім подавайте.
Домашній квас можна використовувати для приготування смачної окрошки. Квас виходить в міру солодким і дуже приємним на смак.
Приємного насолоди!
Квас в домашніх умовах Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах