Домашнє лечо – практична заготівля на зиму. «Смачно, але мало» – саме так можна описати дану консервацію. Лечо виходить дуже смачним, поєднання перцю і помідорів дуже вдале. Процес приготування лечо не займе багато часу, а сам рецепт максимально простий.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Болгарський перець солодкий – 2.5 кг
  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Часник – 3 зуб.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування домашнього лечо на зиму. Помідори промийте, вирізати плодоніжку, самі плоди поріжте довільним чином. Завантажте нарізані помідори в м’ясорубку або кухонний комбайн і подрібнити до стану пюре. Додайте томатне пюре сіль та цукровий пісок, поставте на вогонь. Після закипання влийте туди рослинне масло, додайте подрібнений часник. Варіть томатне пюре близько 30 хвилин.

Болгарський перець промийте, видаліть плодоніжку з внутрішніми насінням. Сам перець поріжте великими брусочками.

Підготовлений перець відправте в ємність з томатним пюре, тушкуйте все разом ще 40 хвилин. Якщо сумніваєтеся в достатній кількості солі і цукрового піску, спробуйте лечо на смак і при необхідності додайте сипучі речовини на свій розсуд. За 5 хвилин до готовності влийте до овочів оцет.

Домашнє лечо в гарячому вигляді розподіляємо по стерилізованим банкам і закручуємо кришками. Остуджуємо заготовку під теплою ковдрою в перевернутому вигляді. Найкраще лечо зберігається в прохолодному і темному місці.

Приємного вам апетиту!

Лечо без стерилізації на зиму Лечо без цибулі та моркви Лечо з перцем і часником Лечо з перцю без цибулі та моркви Лечо з перцю і помідорів без стерилізації на зиму Лечо з перцю і помідорів пальчики оближеш Салат з перцю і часнику на зиму Салат з помідорів, перцю і часнику на зиму