Помідор і перець становлять гармонійну і класичну закуску. З такої заготовки багато хто починає свій шлях у світ консервації на зиму. Простий рецепт і доступні інгредієнти дозволяють приготувати дуже яскраве і апетитне лечо, яке прикрасить будь-який стіл і підійде до різних страв.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Болгарський перець солодкий – 2,5 кг
  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Масло рослинне – 0.5 склянки
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.

Процес приготування:

Готувати лечо з помідорів і солодкого перцю легко! Перець гарненько вимийте, розріжте навпіл, вирізаючи серцевину і видаляючи насіння. Наріжте овоч середньої соломкою.

Помідори помийте, розріжте на 4-6 часточок, вирізаючи плодоніжку. Заглибним блендером подрібніть томати в пюре.

В каструлю перемістіть томатну масу, влийте масло, додайте сіль і цукор і перемішайте. На середньому вогні доведіть до кипіння і помістіть в каструлю перець, перемішайте і знову закип’ятити. Поваріть 25 – 30 хвилин, помішуючи дерев’яною лопаткою масу. Додайте оцет, перемішайте і зніміть з вогню.

До цього часу у вас повинні бути підготовлені простерилізовані банки. Залийте в них лечо і відразу ж закупорьте кришками.

Поставте банки на кришки і укрийте теплою тканиною. Залиште остигати на добу і перенесіть на зберігання.

Приємного апетиту!

Лечо Лечо з оцтом на зиму Лечо з перцю і помідорів пальчики оближеш Лечо з помідорами на зиму Салат з перцю в томаті на зиму