Тісто, приготоване на кефірі – це дуже смачний рецепт пельменного тесту. Так воно виходить більш ситним і поживним, тримає форму і робить блюдо смачніше і апетитніше! Справжнє домашнє ласощі!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 500 мл
- Борошно пшеничне – 500 мл
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 0.75 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування домашнього тісто для пельменів на кефірі? Пшеничне борошно просіваємо і з’єднуємо її з содою, сіллю і цукровим піском. Все добре перемішуємо.
Тепер додаємо кефір, рослинне масло до сипучих продуктів.
З допомогою лопатки перемішуємо інгредієнти.
Коли маса стане досить густий, продовжуємо вимішувати тісто руками 5-7 хв.
Готове тісто відправляємо в холодильник відпочити на 20 хв. Для того, щоб верх тіста не підсох, накриваємо його целофаном або харчовою плівкою.
Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах Тісто для мантів і пельменів Тісто для пельменів Тісто для пельменів без яєць Тісто для пельменів на кефірі