Для такого тесту не потрібно ні яєць, ні масла. Як жирового компонента беремо майонез. Він забезпечить тесту розсипчастість і легкість. Піца на такій основі виходить дуже смачна і ніжна. Дріжджі в даному рецепті використовуємо сухі швидкодіючі – так процес приготування і підйому тесту стає простіше і швидше. Борошно рекомендуємо попередньо просіяти, щоб додати тесту пишноти.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 520 гр.
  • Майонез – 150 гр.
  • Сухі дріжджі – 11 гр.
  • Молоко коров’яче – 125 мл
  • Вода – 125 мл
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати дріжджове тісто для піци на майонезі? Молоко і воду змішуємо і підігріваємо до теплого стану. Приблизна температура рідини повинна бути тридцять п’ять – сорок градусів. Додаємо в суміш сухі дріжджі, вказану кількість цукрового піску і солі. Розмішуємо всі разом. Потім всипаємо п’ять столових ложок борошна із загальної кількості і перемішуємо її віночком з рідкою сумішшю. Залишаємо отриману опару в теплому місці на двадцять – двадцять п’ять хвилин, щоб дріжджі активувалися, і маса помітно збільшилася в обсязі.

Після закінчення зазначеного часу в опару додаємо майонез, перемішуємо. Порціями додаємо просіяне борошно. Починаємо замішувати тісто ложкою і поступово переходимо на ручний заміс.

Готове тісто повинно мати таку ступінь густоти, щоб його можна було легко скачати в кулю. Маса повинна тримати форму, але при цьому не бути тугий. При роботі буде відчуватися невелика жирність – це з-за майонезу в складі. Приготоване тісто поміщаємо в об’ємну миску і накриваємо чистим рушником або затягуємо відрізком харчової плівки. Ставимо посуд з тестом в тепле місце на годину-півтора.

За вказаний час тісто помітно збільшується в об’ємі, стає більш пористим і м’яким. Розкачуємо його в пласт на присипаної борошном робочій поверхні. Оптимальна товщина тесту – п’ять міліметрів.

Піцу на такому тесті випікаємо в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці на середньо-нижньому рівні. Час запікання – орієнтовно п’ятнадцять-двадцять хвилин.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для піци на сухих дріжджах Тісто для піци на майонезі Тісто для піци на молоці