Цікаво, що тісто для піци можна приготувати з медом. Ця несолодка закусочна випічка відмінно виходить з такої, здавалося б, виключно десертній добавкою. Мед у даному випадку надає тісту не стільки легкі нотки солодощі, скільки особливу структуру і консистенцію. А готовий виріб завдяки меду має м’який, трохи тягучий м’якуш і виражену скоринку. При замісі можна буде помітити, що маса виходить досить тугий, але після підйому тесту це трохи скоригується, і з’явиться м’якість і еластичність.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 2,5 – 3 склянки
  • Вода – 200 мл
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати дріжджове тісто для піци на сухих дріжджах з медом, вказану кількість води гріємо на плиті або в мікрохвильовій печі до температури сорок градусів. Додаємо до теплій воді сухі дріжджі, ретельно розмішуємо до однорідності. Вливаємо в отриману суміш мед, перемішуємо. Якщо мед твердий або занадто густий, його необхідно прогріти в мікрохвильовій печі або на водяній бані до рідкого стану. При додаванні до дріжджам мед не повинен бути гарячим – остуджуємо його, якщо є така необхідність. Після введення меду масі даємо постояти в теплому місці п’ятнадцять-двадцять хвилин. На поверхні повинна проступити піна.

В окрему миску просіваємо борошно. Додаємо до неї оливкова олія, сіль і дріжджову рідина з медом. Спочатку змішуємо всі ложкою і поступово переходимо на вимішування тіста руками. Маса виходить досить крутий.

Поміщаємо замішане тісто в миску, накриваємо зверху рушником або затягуємо відрізком харчової плівки. Залишаємо в теплі на годину – півтора для підйому. Після закінчення зазначеного часу тісто збільшується і стає трохи м’якше. На зрізі видно пори і ніздрюваті структура.

Розкачуємо тісто на присипаної тонким шаром борошна поверхні в тонкий пласт. Зверху розподіляємо начинку.

Ставимо оформлену піцу в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на середньо-нижній рівень. Випікаємо виріб протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин до рум’яної скоринки.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для піци на сухих дріжджах Тісто для домашньої піци в духовці Тісто для піци Тісто для піци без яєць Тісто для піци без яєць на воді Тісто для піци на воді Тісто на воді для піци на сухих дріжджах