«Пухову» тісто для піци виходить тільки на основі кефіру. При випічці піца в духовці таке тісто додаються дріжджі. Для випічки на сковорідці тісто «як пух» замішується без дріжджів. Таке тісто підходить для домашньої випічки будь-якої складності. Рецепт простий і швидкий.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Сухі дріжджі – 11 гр.
  • Масло рослинне – 0.5 склянки
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування тіста для піци на кефірі як пух? Спочатку підготуйте всі продукти для замісу тесту.

В окремому посуді змішайте кефір з рослинним маслом і їх трохи підігрійте. В цю теплу суміш насипте цукор і дріжджі і перемішайте.

В посуд для замісу тіста просійте на сито борошно і перемішайте її з дріжджами.

Потім до борошні перелийте кефірну суміш і все перемішайте ложкою.

Потім тісто добре выместите рукою і скачайте в колобок.

Посуд з тестом прикрийте серветкою і поставте на 40 хвилин у тепле місце. Після закінчення цього часу тісто можете викачувати і збирати піцу з будь-якою начинкою.

Смачною і вдалою випічки!

Дріжджове тісто для піци на сухих дріжджах Тісто для домашньої піци в духовці Тісто для піци Тісто для піци на кефірі Тісто для піци на кефірі з сухими дріжджами