Якщо ви любите піцу на тонкій основі, де тісто ніжне і хрустке, то цей рецепт не повинен залишитися без уваги. Приготування такого тесту не вимагає опари і в цілому досить просте і не клопітна. За умови, що дріжджі якісні та свіжі, розстойка не займе багато часу. В той час, як буде готуватися начинка для піци, тісто якраз і підійде. Щоб тісто вийшло смачним і ніжним за текстурою, рекомендуємо масло використовувати саме оливкова, а борошно перед додаванням обов’язково просіяти.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Свіжі дріжджі – 25 гр.
  • Масло оливкове – 20 мл
  • Сіль – 5 гр.
  • Цукор-пісок – 5 гр.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

Готувати дріжджове тісто для піци на мокрих дріжджах просто! Воду в зазначеній кількості нагріваємо до теплого стану. Важливо не перегріти її, але і не залишити холодної: температура рідини повинна бути приблизно тридцять п’ять-сорок градусів. Поміщаємо воду в миску, де буде замішувати тісто. Опускаємо в неї живі дріжджі. Розмішуємо до повного розчинення.

Додаємо в отриману суміш сіль і цукор, перемішуємо.

Додаємо оливкову олію, знову перемішуємо.

Просіваємо борошно, щоб збагатити його киснем – так тісто буде більш повітряним. Додаємо в рідку дріжджову суміш частинами просіяне борошно і починаємо замішувати тісто ложкою. Після того, як буде введено більше борошна, і тісто стане густішим і щільніше, переходимо на ручний заміс. Можливо, борошна буде потрібно трохи більше або менше, ніж зазначено в рецепті. Це залежить від характеристик конкретної борошна. Саме тому вводимо її поетапно і відстежуємо одержувану консистенцію. Готове тісто має бути середньої густоти, добре тримає форму, але не в якому разі не крутим.

Вимішуємо тісто кілька хвилин руками на столі, поки воно не перестане липнути до поверхонь. Можна відразу масу поділити на потрібну кількість частин, укласти їх в миску і поставити на расстойку в тепле місце на тридцять-сорок хвилин. Після того, як тісто підніметься, розкачуємо кожну частину в круглий пласт і оформляємо піцу. Випікаємо виріб на такому тесті при температурі 200 градусів в заздалегідь розігрітій духовці. Орієнтовний час запікання – п’ятнадцять – двадцять хвилин.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для піци Тісто в домашніх умовах Тісто для піци Тісто для піци без яєць Тісто для піци без яєць на воді Швидке тісто для піци на сухих дріжджах