Смачне тісто в піці відіграє чи не першу роль. Якщо основа м’яка, з рум’яною скоринкою і добре збалансована за смаком, вона задає настрій всьому виробу і вигідно підкреслить будь-яку начинку. Хтось віддає перевагу тісто пористе і повітряне, комусь подобаються більше текстурні і щільні основи, але для будь-якого варіанту вірно одне – виріб потрібно зручно відкушувати і легко жувати. Дріжджове тісто відмінно підходить під ці критерії – воно ідеально і за смаковими якостями, і за текстурою.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Масло вершкове – 35 гр.
  • Дріжджі швидкодіючі – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 75 мл
  • Борошно пшеничне – 1,5 – 2 склянки

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування дріжджового тіста для піци на молоці з сухими дріжджами швидкодіючими? Борошно просіваємо в миску, де будемо замішувати тісто. Сухі швидкодіючі дріжджі висипаємо поверх борошна.

Слідом за дріжджами відправляємо в борошно цукровий пісок і сіль у зазначеній кількості. Змішуємо всі разом ложкою.

Молоко в окремій ємності підігріваємо до теплого стану. Зручно і швидко можна зробити це в мікрохвильовці. Тонкою цівкою вливаємо молоко в сухі інгредієнти.

Ложкою змішуємо молоко з сухою сумішшю – однорідності поки не вийде, будуть формуватися борошняні шматки.

Вершкове масло розтоплюємо на плиті або в мікрохвильовій печі до рідкого стану і вливаємо його в молочно-борошняну масу.

Продовжуємо замішувати тісто вже з маслом. Зручніше робити це руками. Поступово сформується досить туге і добре оформлене тісто.

Скачуємо тісто в кулю, перешкодимо в миску і відправляємо в тепле місце для підйому. Зручно використовувати для цього духовку, розігріту до 40 градусів або каструлю з відповідним режимом. Час підйому тесту – орієнтовно годину. За цей час обсяг маси повинен збільшитися в півтора-два рази.

тісто викладаємо на присипану тонким шаром борошна поверхню, злегка обминаємо і розгортаємо в тонкий пласт. Викладаємо зверху задуману начинку і випікаємо в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці. Час випічки – орієнтовно двадцять-двадцять п’ять хвилин.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для піци Тісто в домашніх умовах Тісто для домашньої піци в духовці Тісто для піци без яєць Тісто для піци без яєць на молоці Тонке тісто для піци на молоці як у піцерії