Піца дуже смачна і ситна випічка, якої господині люблячи балувати своїх домашніх. Традиційно тісто для піци готують на дріжджах, воно найбільш гармонійно поєднується з начинкою і сиром.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Вода – 250 мл
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 0,3 ч. л.
  • Сухі дріжджі – 10 гр.
  • Масло оливкове – 1,2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 450 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати дріжджове тісто для піци з сухими дріжджами на воді? Влийте в миску теплу воду, розведіть в ній сухі дріжджі, сіль і цукор.

Коли на поверхні дріжджовий суміші з’явиться пінка, додайте оливкову олію.

Потім всипте в миску просіяне борошно і замісіть тісто. Спочатку перемішуйте інгредієнти ложкою, а потім руками.

Тісто перекладіть в миску, накрийте чистим рушником або харчовою плівкою і залиште на годину в теплому місці. Потім піднялося тісто можна ще трохи перемять руками і приступати до розкочуванні коржі для піци.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для піци Дріжджове тісто для піци на сухих дріжджах Тісто для класичної італійської піци Тісто для піци Тісто для піци як у піцерії Тонке тісто для піци на воді як у піцерії