Дріжджове тісто виходить ще смачніше, якщо приготувати його на молоці. Пишне, повітряне, дуже м’яке і ніжне, воно просто тане в роті! Справжня смакота!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 4 – 4,5 ст.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Сухі дріжджі – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування дріжджового тіста для пиріжків на молоці без яєць? Молоко підігріваємо до 35-40 градусів і розчиняємо у ній цукор і сіль.
Потім додаємо в молоко сухі дріжджі і розмішуємо.
Борошно просіваємо і також додаємо в молоко, замішуємо тісто, воно не повинно бути дуже густим і щільним, інакше воно не підійде.
Накриваємо тісто рушником і відправляємо його в тепле місце на 40 хв. Після цього обминаємо його руками 2-3 хв. і знову залишаємо на 40 хв.
Приємного апетиту!
Тісто без яєць для пиріжків на сковороді Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків з капустою Тісто для пиріжків на 1 літр молока Тісто для пиріжків на молоці з сухими дріжджами Тісто на молоці без яєць для пиріжків Тісто на молоці для пиріжків з картоплею Тісто на молоці з дріжджами для пиріжків як пух на сковороді