Для пиріжків найкраще підійде дріжджове тісто, замішане на молоці і живих дріжджах. Хоч це й забере у вас якийсь час, пиріжки виходять пишними і ароматними.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Молоко коров’яче – 0,5 л.
- Свіжі дріжджі – 50 гр.
- Яйце – 1,5 – 2 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
- Борошно пшеничне – 4 – 5 ст.
- Ванілін – 2 гр.
Процес приготування:
Готувати дріжджове тісто для пиріжків на молоці з живими дріжджами легко! Викладіть дріжджі в миску і розімніть їх виделкою.
Потім додайте 1 столову ложку цукру і 100 мл теплого молока, перемішайте.
Суміш залиште в теплому місці на 10 хвилин.
В глибоку миску розбийте 2 яйця, додайте 2 столові ложки цукру, сіль, ванілін і рослинне масло, дріжджову опару, влийте молоко, що залишилося і збийте інгредієнти.
Далі додайте половину просіяного борошна.
Все добре перемішайте віночком.
Продовжуючи перемішувати вміст миски, всипте борошно. Заважайте, поки тісто не зіб’ється в грудку.
Потім присипте стіл борошном, викладіть на нього тісто і продовжуйте вимішувати руками.
Додайте в тісто ще одну столову ложку рослинного масла і продовжуйте місити до повного вбирання масла.
Тісто перекладіть в об’ємну миску, накрийте його чистим рушником і залиште в теплому місці на 40 хвилин. За цей час тісто збільшиться в 3 рази, обімніть його руками, дайте відпочити 15-20 хвилин і приступайте до ліплення пиріжків.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для пиріжків Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків в маслі Швидке тісто для пиріжків в духовці Швидке тісто для пиріжків на молоці