Для пиріжків найкраще підійде дріжджове тісто, замішане на молоці і живих дріжджах. Хоч це й забере у вас якийсь час, пиріжки виходять пишними і ароматними.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Молоко коров’яче – 0,5 л.
  • Свіжі дріжджі – 50 гр.
  • Яйце – 1,5 – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 4 – 5 ст.
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

Готувати дріжджове тісто для пиріжків на молоці з живими дріжджами легко! Викладіть дріжджі в миску і розімніть їх виделкою.

Потім додайте 1 столову ложку цукру і 100 мл теплого молока, перемішайте.

Суміш залиште в теплому місці на 10 хвилин.

В глибоку миску розбийте 2 яйця, додайте 2 столові ложки цукру, сіль, ванілін і рослинне масло, дріжджову опару, влийте молоко, що залишилося і збийте інгредієнти.

Далі додайте половину просіяного борошна.

Все добре перемішайте віночком.

Продовжуючи перемішувати вміст миски, всипте борошно. Заважайте, поки тісто не зіб’ється в грудку.

Потім присипте стіл борошном, викладіть на нього тісто і продовжуйте вимішувати руками.

Додайте в тісто ще одну столову ложку рослинного масла і продовжуйте місити до повного вбирання масла.

Тісто перекладіть в об’ємну миску, накрийте його чистим рушником і залиште в теплому місці на 40 хвилин. За цей час тісто збільшиться в 3 рази, обімніть його руками, дайте відпочити 15-20 хвилин і приступайте до ліплення пиріжків.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для пиріжків Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків в маслі Швидке тісто для пиріжків в духовці Швидке тісто для пиріжків на молоці