Тісто для пиріжків, замішане на сироватці і дріжджах, завжди виходить гладке, повітряний і зручний для роботи. Таке тісто добре можете пару місяців зберігати в морозилці, і воно не втратить своїх смакових якостей. Тісто на сироватці підходить для несолодкої і солодкої начинки.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 900 гр.
- Молочна сироватка – 500 мл
- Сухі дріжджі – 11 гр.
- Сіль – 1.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 100 гр.
Процес приготування:
Як приготувати дріжджове тісто для пиріжків на сироватці? В окрему каструльку налийте сироватку і її трохи підігрійте, щоб була тільки тепла. Насипте до неї сухі дріжджі, розмішайте і залишіть на 15 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
Борошно просійте на сито.
Половину просіяного борошна пересипте до сироватці, додайте цукор і все добре перемішайте з допомогою дерев’яної ложки та лопатки. Це буде опару для тіста.
Опару прикрийте серветкою і поставте в тепле та без протягу місце на 1 годину. Опара спочатку підніметься, а потім почне опадати, це говорить про її готовності.
Потім в опару насипте сіль і додайте рослинне масло.
Потім в опару порційно пересипте решту борошна і вимісити тісто. Замішане тісто має бути м’яким і трохи прилипати до долоні.
Тісто знову прикрийте серветкою і на 2 години поставте в тепло. За цей час тісто добре підніметься і збільшиться в об’ємі вдвічі.
тісто набагато обімніть руками, перекладіть на стіл, присипаний борошном.
Дріжджове тісто на сироватці готово. Можете формувати пиріжки з будь-якою начинкою.
Смачною і вдалою випічки!
Дріжджове тісто без яєць для пиріжків Дріжджове тісто для пиріжків Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків в маслі